tiistai 14. maaliskuuta 2017

Ääretön arki


 Kai se joskus on uskottava, että ei se ihmeiden aika ole ohitse. Toissapäivänä nimittäin kysyin tuolta toiselta puolikkaalta ruokatoiveita tälle viikolle ja sain hämmästyttäviä vastauksia. Odotin jotain superhyper lihapataa, jonka valmistukseen kuluu koko päivä, tai sitten jotai wokkia tai sen suuntaista. En siis todellakaan odottanut kuulevani puhetta makkarakastikkeesta ja tonnikalapihveistä. Siis toiveena olikin aivan tavallisia arkiruokaa.

Niinpä toteutin armaani toiveen, ja pyöräytin näitä loisteliaita tonnikalapihvejä muusin ja kermaviilikastikkeen kera. Helppoutensa vuoksi tämä on erittäin hyvä arkiruokavinkki, josta kannattaa ottaa nyt onkeensa. Itsestä ainakin tuntuu, että purkkitonnikala on vähän haastava pala arjen palapelissä. Useimmiten siitä vääntää vain pikaisen pastan peston kera, mutta voin kertoa, että tämä on tuhat kertaa parempaa. Ja äärettömän helppoa.

Laitat vain kuoritut perunat kiehumaan ja sillä välin loihdit pöytään pikaisen salaatin sekä kastikkeen pihveille. Kermaviiliä, etikkaa, tilliä, sokeria ja suolaa. Kokeilet perunoita ja toteat, että ne saavat olla vielä hetken, joten sinulla on hyvin aikaa pyöräyttää pihvitaikina valmiiksi. Laitat kulhoon kermaviilin ja kolme, neljä kananmunaa. Muutaman munan rikottuasi voit todeta yhden niistä olleen pilalla ja homma alkaakin alusta. Jääkaapissa onneksi on kermaa, niin hätä ei ole tämän näköinen. Munien jälkeen lisäät korppujauhoja niin, ettei seos pienen turpoamisen jälkeen ole enää liian löysää. Lisäät taikinaan tilliä, suolaa, sitruunanmehua ja sitruunapippuria tai mustapippuria sekä tietysti ne neljä purkkia tonnikalaa. Sekoitat tasaiseksi ja huomaat, että kas vain, perunat ovatkin kypsiä ja saat paistinpannun suoraan levylle. Laitat tonnikalapihvit paistumaan voin kera ja survot niiden paistuessa muusin valmiiksi. Kohta jo huomaatkin, että näppärä ateria on valmistunut kuin itsestään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti