torstai 2. maaliskuuta 2017

Kesä - eikä mitään tekemistä?


Kesä kolkuttelee kohta jo ovella, ja ajattelinkin nyt tehdä vähän tällaista kesän haavelistaa. En todellakaan ole mikään kesäihminen, vaan itseasiassa odotan nyt jo syksyä, mutta kai se on pakko myöntää, että kesälläkin on puolensa. Silloin on aina niin paljon mahdollisuuksia, tapahtumia ja menovinkkejä, että oksat pois. Oikeastaan välillä tuntuu, ettei yksi kesä riitä kaiken toteuttamiseen. Siitä huolimatta kannattaa haaveilla ja suunnitella!


Mitä siis oikein haluaisin tulevalta kesältä. No, tahtoisin ainakin grillata, grillata ja grillata. Mahdollisimman usein, sillä se on ehkä parasta kesässä. Kavereiden kesken tai ihan kahdestaan. Pelkkää makkaraa tai koko paletti; perunaa, pihvejä, vartaita, pekonisieniä... miten päin vain, niin se on PA - RAS - TA. Kuinka kätevä olisikaan oma takapiha ja oma grilli!

Haluan myös käyttää paljon kesämekkoja. Viime kesänä se jotenkin jäi, kun olo oli koko ajan niin plaah... Tuntui, että mekot eivät näyttäneet hyvältä. Nyt kuitenkin kaipaan jo mekkojani ja odotan, että saisin pukea jokaisen niistä ylleni. Sen pinkin tai oranssin, pitkän tai lyhyen, kukallisen tai kukattoman. Ja kaikki niiden pareiksi sopivat kengät!


Haluaisin tehdä paljon erilaisia retkiä, sillä retket kuuluvat kesään. Tahdon käydä uudestaan Nuuksiossa, matkustaa junalla jonnekin ja tietysti reissata ainoaan oikeaan kesäpaikkaan, kotiin. Tahdon käydä ilahduttamassa papaa useasti, poimia taas äidin kanssa mustikoita ja ottaa paljon valokuvia. Myös päivän mittainen reissu junalla jonnekin mukavaan kesäkaupunkiin on ehdottamasti listallani! Lisäksi tahtoisin käydä Tallinnassa tai Tukholmassa pyörähtämässä, ja mietinkin, että saisinkohan äidin tänä kesänä puhuttua ympäri...

Listalta löytyy tottakai myös kesän herkut, mauat ja tuoksut. Raparperia, uusia perunoita, marjoja... Kesällä on ihanaa käydä torilta tai kaupasta hakemassa tuoreita raaka-aineita ja kokata niistä. Monenlaisia piknikkejä pitää tietysti järjestää, niin pienen pieniä kuin suuren suuriakin. Ja nehän ovat ihan eri asia kuin grillihetket.Tahtoisin myös nähdä ja kokea monta auringonlaskua, ja miksei muutaman nousunkin. Kesäyöt ovat jotenkin niin ihastuttavia, lämpöisiä ja jokseenkin romanttisia. Lisäksi joillakin festareilla olisi kiva käydä ja kesän ehdoton juttu on jäätelökioskit.

Tahdon myös rakastaa ja olla rakastettu. Kokea kaikkea uutta ihanan mieheni kanssa. Haluan nauraa ja iloita, olla onnellinen ja kiireetön. Elää hetkessä, löytää merkityksiä ja olla olemassa - itselleni ja muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti