maanantai 27. maaliskuuta 2017

Innostuneet istuttajat


Eilen meillä koitti viimein oikeasti kevät, sillä saimme kevätkylvöt tehtyä. Lasitettu parvekkeemme on kasvatuksen kannalta hieman haastava, kun sinne paistaa lähes koko päivän aurinko ja se puolestaan käristää osan kasveista. Kaikista yrityksistä parhaiten on aina menestynyt chili, joka sitä aurinkoa kunnolla vaatii. Ajattelin kuitenkin voittaa auringon ja yrittää viritellä parvekkeen toiseen päätyyn jonkunlaisen verhosysteemin, vaikka se ei välttämättä tule olemaan mikään esteettisyyden huipentuma. Ehkä en kuitenkaan nyt välitä siitä, vaan tahdon vain saada edes jonkinlaista satoa.Niinpä laitoin hyötykasveja itämään ja odotan, että saan siirtää pikkuruiset taimet ulos. Osan toki istutin jo lopullisiin leposijoihin, kuten yrtit. Sain miehenkin innostumaan istutuspuuhista ja sehän olikin ihan hauskaa yhdessätuumin upottaa sormet multaan.

Uusia tuttavuuksia viljelmissämme on keräsalaatti, lehtikaali sekä kurkku, ja toivottavasti ensi viikon Kevätmessuilta löytyvä ruukkuvadelma. Basilikaa ja tilliä puolestaan on ollut ennenkin ja samettiruusua laitoin ihan vain pitääkseni epämiellyttävät pikku ötökät pois kasveistamme.

Nyt sitten vain odotellaan, että mikä kasvaa ja mikä ei!

1 kommentti:

  1. Kevätkylvöissä on kyllä tunnelmaa! <3 Meillä ei vieläkään ole siemeniä mullassa, vaikka parvekkeellemme (lasitettu sekin) voisi hyvällä tuurilla siirtää taimet jo huhtikuussa tai viimeistään toukokuussa, joten esikasvatus olisi jo korkea aika aloittaa. Ei vain ole ehtinyt. :D

    Lasitettu etelänpuolen parveke on kyllä tosi haasteellinen, mutta meillä meni viime kesänä oikein hyvin ainakin kasvihuonekurkkujen, erilaisten salaattien, paprikoiden ja jopa tomaattienkin kanssa, vaikka partsimme onkin etelän/kaakon suuntaan ja sille paistaa aurinko miltei koko päivän. Piti vain tuulettaa ja kastella ihan hulluna.

    VastaaPoista