maanantai 5. helmikuuta 2018

Marokkolainen maanantai



Tänään tutustuttiin taas aivan uudenlaiseen ruokaan. Tai ei nyt sinänsä aivan uuteen, sillä olen minä syönyt tätä ennenkin. En ole kuitenkaan ikinä ennen tehnyt sitä. Kyseessä on siis couscous tai tuttavallisemmin kuskus

Kuskusia syödään erityisesti Marokossa, Tunisiassa sekä Algeriassa, ja sen maustamiseen on monia mahdollisuuksia. Sitä käytetään niin ruoan lisukkeena, salaateissa täytteenä kuin kasvispyöryköissä raaka-aineena. Se on siis monipuolinen ja kaiken lisäksi äärimmäisen helppo valmistaa.



Itse yritin suunnata tänään Marokkoon ja tehdä vähän sen suuntaista ruokaa. Marinoin kanafileitä inkivääri-sitruuna marinadissa, johon laitoin sitruunanmehua, raastettua inkivääriä, suolaa, seesamiöljyä sekä valkosipulia. Ennen paistamista kuorrutin fileet seesaminsiemenillä, mutta ne ikävä kyllä lähtivät aikalailla pois paistamisen yhteydessä. 

Kuskusia varten pilkoin valkosipulia, chiliä ja raastoin inkivääriä. Paistoin niitä hetken oliiviöljyssä, lisäsin joukkoon yhden sitruunan mehun, tomaattipyrettä ja tuoretta oreganoa. Lopuksi laitoin mukaan puoli litraa kuumaa vettä, lihaliemikuution sekä kuskuspussin sisällön. Hiutaleet vain sekoitettiin joukkoon ja annettiin turvota kannen alla viisi minuuttia. Kun kuskus oli valmista, lisäsin joukkoon vielä hieman suolaa ja mustapippuria.

Viimeistelin annoksen granaattiomenan siemenillä, hummuksella ja tuoreella oreganolla. Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli parasta kuskusia mitä olen ikinä syönyt. Yleensä se on kuivaa, tylsää ja mautonta, mutta tämä oli aivan toista maata. Sain myös mieheltä isot kehut, joten se siis todella taisi olla aika hyvää. 

6 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. Mausteet kohdillaan. Valitettavasti en syö kanaa tai lihaa. En ole syönyt yli 30 vuoteen. Mutta voin melkein tuntea kuskusin tuoksun ja maun. Voisi kokeilla reseptiä. Eikä paistaisi kanaa kylkeen. Kivaa viikon alkua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon kuskusin kylkeenhän sopisi mainiosti myös mifusuikaleet, tofu tai paistetut kasvikset :)

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköinen annos! Kuskus on hyvää ja juurikin kanan kanssa. Olisin mielelläni istunut teidän ruokapöytään tämän herkun äärelle. Täällä ruudun toisella puolella ihan vesi herahtaa jo kuvasta kielelle :)

    VastaaPoista
  3. Mitenhän oon aivan unohtanut koko kuskusin olemassaolon! Pitääpä napata mukaan seuraavalla kauppareissulla, kiitos vinkistä 😊

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä! Meillä käytetään aina silloin tällöin kuskusta myös 😊

    VastaaPoista