keskiviikko 8. elokuuta 2018

Lasten asialla


Minun arvoihini ja maailmankuvaani kuuluu, että autetaan jos joku apua tarvitsee. Hyväntekeväisyys on oiva keino auttaa ja saada apu perille erilaisten jäjestöjen kautta. Minulle lapset ovat lähellä sydäntä, niin täällä kotisuomessa kuin kaukana maailmallakin. Kehitysmaita on helpoin avustaa rahalahjoituksilla, mutta täällä voi tehdä jotain konkreettisempaakin. Itse osallistuin tänään koulutarvikekeräykseen ja tulin siitä valtavan iloiseksi!

Helsingissä kauppakeskus Itiksessä järjestetään tässä elokuun alussa keräys vähävaraisten perheiden lapsille. Hope ry toimii vapaaehtoisvoimin perheiden hyväksi, ja jakaa vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille mm. vaatelahjoituksia. Vapaaehtoistoiminnan, lahjoitusten ja kampanjoiden avulla Hope tavoittelee sitä, että kaikilla lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet onnelliseen arkeen. Tänä vuonna pääkaupunkiseudulla Hopen piirissä on 223 koulunsa aloittavaa lasta ja juuri siksi tämä keräys
järjestetään - jokaisen lapsen pitää saada mukava ja onnellinen alku koulutielle. 



Koulutus on nyky-yhteiskunnassamme tärkeä ja koulutuksen avulla on myös mahdollisuus päästä elämässä eteenpäin. Siksi on minusta tärkeää, että jokainen lapsi tuntee olonsa erityiseksi saadessaan uuden penaalin tai uuden repun. On tärkeää, että koulunkäynti on innostavaa ja että siihen kannustetaan. Minä kannustan omalla lahjoituksellani näitä lapsia tavoittelemaan tulevaisuutta, sillä se on tuolla jossain meille kaikille. Myös niille, joilla ei tänä syksynä ollut varaa uusiin koulutarvikkeisiin. 

Keräys on Itiksessä vielä 12.8 asti eli ehdit käydä kantamassa kortesi kekoon. Homma on erittäin helppoa ja saat panostaa juuri sen verran kuin tahdot. Voit ostaa penaalin, kyniä, pyyhekumeja tai mitä nyt ikinä koulutielle tarvitaankaan. Panoksesi ei tarvitse olla suuri, sillä pienestä se kaikki lähtee. Jos jokainen antaa vähän, niin siitä saadaan jo aika paljon.

Täytyy kyllä myöntää, että itse vähän innostuin. Oli tarkoitus ostaa tarvikkeita yhden lapsen tarpeisiin, mutta lopulta niistä tulikin paketti neljälle eri lapselle. Ostin lyijykyniä, pyyhekumeja, vihkoja, juomapulloja ynnä muuta kivaa ja tarpeellista. Ainut miinus tässä hommassa on, etten näe sitä riemua näiden lasten kasvoilla, kun paketit saapuvat. Toivon vain, että ekan koulupäivän jännitys edes vähän laantuu ja tavaroita voi ilolla esitellä uusille ystäville. Onnea ja menestystä jokaisen pienen koulutaipaleelle!

2 kommenttia:

  1. Ihailen arvojasi. Olen samaa mieltä, että autetaan jos joku apua tarvitsee. Osallistun itse myös usein keräyksiin, viime aikoina olemme lahjoittaneet lapsille. Mielestäni on hieno auttaa muita. Toivon että yhä useampi tekisi auttamistyötä.

    VastaaPoista
  2. Hienoa että näitä lahjoituksia tehdään ja on olemassa keräyksiä. Me olemme myös suunnitelleet, että lähdemme näihin mukaan. Etenkin juurikin nämä, missä lahjoitetaan lapsille, ovat lähellä sydäntäni. https://www.pelastusarmeija.fi/palvelut/lapset-ja-nuoret

    VastaaPoista