torstai 30. elokuuta 2018

Viimeinen kesäpäivä




Teimme eilen kesän viimeisen retken ja se suuntautui Korkeasaareen. Tämä eläintarha on rakennettu jo vuonna 1889 ja näin ollen se on yksi maailman vanhimmista eläintarhoista. Korkeasaari kätkee sisäänsä suunnilleen 150 eläinlajia, yli tuhat kasvilajia ja se on Helsingin yksi suosituimmista nähtävyyksistä. En ollut itse käynyt siellä yli viiteen vuoteen, eikä ollut mieskään. Eiliselle osui vielä lämmin päivä, varmaankin kesän viimeinen sellainen, niin ajattelimme viettää sen ulkona. 

Olen aina ennen mennyt Korkeasaareen vesiteitse, mutta eilen menimme autolla. Siitä ei saanut ihan samaa tunnelmaa, mutta toki se oli helpompaa. Varasimme retkeen aikaa vähän turhan paljon, sillä tosiasiassa Korkeasaaren kiertää melko nopeasti ja kaikki kahvilatkin suljettiin jo tuntia ennen eläintarhan sulkemisaikaa. 







Suurin osa eläimistä lymyili piiloissaan, kun taas toiset tulivat ihan lähietäisyydelle. Kameli oli ehdottomasti päivän paras tapaus ilmeineen kaikkineen ja alppimurmeli oli aivan järjettömän suloinen! Osan ajasta pakenin hulluja, vapaana tallustelevia riikinkukkoja ja loppuillasta aurinko loi aika kauniita maisemia. Olisi sitä voinut huonomminkin aikansa viettää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti