lauantai 1. syyskuuta 2018

Parhaimmillaan yksinään



Syyskuun alun kunniaksi kokeilin keittiössäkin jotain uutta. Olen nähnyt mainostettavan uutta Mifujauhista, ja halusin sitä tietysti heti kokeilla. Mifusta on muutama kokemus jo aiemmin ja nuo suikaleet onkin jäänyt ihan käyttöön. Esimerkiksi tortillatäytteenä aivan bueno!

Jauhiksen luvattiin siis olevan jauhelihan korvike, ja käytettävissä kuin jauheliha. Olin innoissani siihen asti kunnes avasin paketin - sisältö näytti aivan samalta kuin Mifun ruokarae. Ajattelin sen olevan muruisaa ja hieman suikaleista, niin kuin oikea jauheliha. Sen sijaan paketissa olla möllötti koiran nappulan kokoisia pehmeitä palleroita. Shokista selvittyäni valmistin ruoan kuitenkin loppuun.




Valmistin siis Mifujauhiksella ja mozzarellalla täytettyjä canneloneja. En ollut ikinä ennen tehnyt niitäkään, enkä oikein tiennyt miten päin niitä täyttäisi, joten asettelin ne vuokaan pystyyn. Siitä tuli ensinnäkin hauskan näköinen ja toisekseen täytteen sai helposti kaadettua päälle. Ainut virhe oli, että kastiketta oli liian vähän. Näin ollen cannelonit eivät peittyneet kokonaan ja yläreuna jäi vähän kovaksi. No, aina ei voi onnistua ja suurin osa vuoasta oli kuitenkin syötävää.

Paistoin pannulla ensin sipulia, valkosipulia ja paketin Mifujauhista. Maustoin sitä pippurisekoituksella, suolalla ja oreganolla. Tässä vaiheessa Mifu näytti vielä erittäin hyvälle, kun se oli saanut vähän paistopintaa ja maustetta ylleen. Kaadoin joukkoon pari purkkia paseerattua tomaattia ja jääkaapissa sattui pyörimään avattu tuorejuusto, niin lisäsin sen vielä joukkoon. Sitten murensin mozzarellan cannelonien sisälle sinne tänne ja ladoin tötteröt täyteen soosia. Päälle ripottelin juustoraastetta (joka kylläkin valui pastaputkien sisään) ja paistoin miedolla lämmöllä noin tunnin. Pidin vuokaa aluksi kannen alla, jotta höyry kypsentäisi cannelonien yläosankin.

Kokonaisuudesta tuli hauskan näköinen ja ihan hyvän makuinenkin, mutta Mifu ei vain mielestäni sovi tällaisiin ruokiin. Se on parhaimmillaan yksinään, kun pinta on paistettu hyvin eikä se ole vettynyt soosissa. Joten Mifujauhikselle iso miinus, suikaleet ovat edelleen jatkossa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti