sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Viiden kilsan lenkki



Nyt viikonloppuna on ollut aivan ihanan kirpsakka syyssää ja me olimme eilen nauttimassa siitä koko perheen voimin kunnon lenkillä Helsingin keskuspuistossa. Se oli muuten ensimmäinen kertani kysesisessä puistossa, ja vaikka sitä kutsutaan puistoksi, niin sehän on siis käytännössä enemmän metsä kuin puisto. Mutta mikä sopisikaan paremmin syysulkoiluun kuin kaunis suomalainen metsä! 

Keskuspuisto on Helsingin kaupungin suurin yhtenäinen puistoalue, joka alkaa Töölönlahdelelta keskeltä kaupunkia ja ulottuu aina Helsingin pohjoisrajalle asti. Puisto on laajuudeltaan peräti 700 hehtaaria ja se kätkee sisäänsä monimuotoista niin luontoa kasvillisuuksineen kuin eläimineenkin. Puistossa on myös luonnonsuojelualueita ja ulkoilureittejä löytyy noin sadan kilometrin verran.




On aina tuntunut hassulta mennä jonnekkin autolla, että pääsee ulkoiluttamaan koiraa, mutta toisaalta uudet lenkkipolut piristävät. Harvoin lähdemme tuttuja polkuja kauemmas ihan vain ulkoilemaan, vaan yleensä siihen yhdistyy nuotiohetki tai jokin muu aktiviteetti. Uusi maasto ja uudet tuoksut kuitenkin tekevät hyvää niin koiralle kuin ihmisellekin. Eilen lähdimme liikkeelle Ruskeasuon jousiammuntaradalta ja päädyimme muutaman mutkan kautta Maunulan majalle. Yhteensä lenkille tuli pituutta viitisen kilometriä ja aikaa kului reilusti yli tunti, kun kuljimme ihan rauhallisesti. Metsässä ei missään nimessä saa olla kiire.

Pelkkä ulkoilukin uudessa ympäristössä oli kyllä niin kivaa, että täytyy ottaa uusiksi. Ehdottomasti menemme vielä uudestaan tuonne keskuspuistoon, mutta eilen illalla aloimme etsiä myös muita lenkkikohteita. Saa ehdottaa, jos juuri sinulla on pääkaupunkiseudulla jokin suosikkiulkoilualue tai metsäpolku - katsastamme sen mieluusti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti