perjantai 20. marraskuuta 2020

Kauraparta

 

Löysin Hakaniemen kauppahallin Keliapuodista tuollaista uutta jauhoseosta. Innostuin tuotteen kotimaisuudesta ja myös rustiikkinen pakkaus veti puoleensa - sekä tottakai hassun hauska nimi! Kauraparta -jauhoseos on siis 75 % kotimaisesta kaurasta valmistettu tuote, ja lisäksi se on gluteeniton, soijaton, vegaaninen sekä runsaskuituinen. Kauraparta on kotoisin Kuopion seudulta ja käsittääkseni tämä on melko uusi tuote. 


Ohje oli helppo - pussin sisältö vain kulhoon, joukkoon 5 desiä vettä sekä minuutin sekoittelu. Taikinan annettiin kohota lämpimässä tunnin ajan, mutta minulla se ei ainakaan liiemmin kohonnut. Paketin kyljessä neuvotaan leipomaan pikkuisia leipiä noin 8 kappaletta, mutta halusin rikkoa rajoja ja tehdä tästä pataleivän. Ei ehkä paras ideani, myönnetään, mutta jos keittiössä ei kokeile, niin ei kyllä mitään opikkaan.

Kaadoin siis kohotetun taikinani öljyttyyn uunipataan ja laitoin ohjeen mukaisesti 225 asteiseen uuniin. Pikku leipäsiä neuvottiin paistamaan 30 minuuttia, joten paistoin leipääni hieman kauemmin. Siitä ei tullut aivan niin kuohkea ja kaunis pataleipä kun olin ajatellut, mutta ei se mitään. Leipä siitä kuitenkin tuli, ja ihan hyvä sellainen. Jauhoseoksessa siementen osuus on jopa 22% ja siemenet maistuvat leivässä myös melko voimakkaasti. Kaiken kaikkiaan siis kelpo tuote, oletko sinä jo törmännyt Kaurapartaan? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti