torstai 5. marraskuuta 2020

Kierrättäjän adventtikynttilät



Marraskuu on jo hyvässä vauhdissa, joten joulutuskin voi alkaa. Jouluttaminen on kaltaisteni jouluihmisten mielentila, joka alkaa jonain vuonna syyskuussa ja joskus vasta tässä marraskuussa. Joinain vuosina jouluttajan joulu ei tule ollenkaan, ainakaan minulla. Joulutan silloin kun se tuntuu hyvälle - eli nyt.

Aloitin tänä vuonna koristeiden tekemisestä, sillä monen muun perheen tavoin vietämme joulun kotona koronan vuoksi. Olisimme halunneet Viroon niin kuin aiemminkin, mutta se olisi nyt liian iso ja turha riski. Linnottaudumme siis olohuoneeseen hyvän ruoan, joulukuusen, lemmikkien ja typerien jouluelokuvien kanssa. 



Meillä ei ole ollut ikinä adventtikynttilöitä, sillä en vain ole löytänyt mieluisia. Ostin tuossa taannoin 101 ideaa jouluun -lehden ja sieltä tämä pompsahti silmilleni - adventtikynttilät lasipulloissa. Jos jotain niin lasipulloja minulla riittää, sillä minulla on tapana hamstarata keittiöstä kaikenlaisia tyhjentyviä lasipulloja ja -purkkeja. Sieltä jemmasta kun aikani kaivelin, niin löysin neljä vihreää pulloa. Askartelukaapista loput tarpeet ja kynttilälaatikosta neljä kruunukynttilää. Tälle joulukoristeelle tuli hintaa siis pyöreät 0 euroa.

Tein adventtikynttilöiden numerot nuottipaperista, jota olen joskus käyttänyt joulukortteihin. Ohjeessa ne oli vain liimattu pullon kylkeen, mutta halusin jotain enemmän. Löysin kuin löysinkin kätköistäni ohutta kultaista nauhaa, jolla laitoin numerot roikkumaan pullon kaulasta. Ne jäivät kuitenkin inhottavasti törröttämään eri suuntiin, joten pienellä kaksipuolisella teipillä asettelin numerot vielä pulloihin kiinni. Viimeistelin nämä vaaleilla kruunukynttilöillä, joiden alaosia piti vähän vuolla, jotta ne sopivat pulloihin turvallisesti. Mutta kun ne olivat paikoillaan, niin mielestäni näistä tuli ihan täydelliset! Ihanan yksinkertaiset, hieman eripariset ja rosoiset, mutta kuitenkin jouluiset.

Nämä helpot ja juuri itsesi näköiset adventtikynttilät askartelet helposti kodin tarpeista. Numerot voi tehdä melkeinpä mistä vain materiaalista ja kun et liimaa niitä kiinni, niin pulloja voi jatkossa käyttää vielä muuhunkin tarkoitukseen. Nyt kaikki jouluttajat herätys ja jouluttamaan oikein urakalla!


4 kommenttia:

  1. Kivasti kertynyt vihreitä lasipulloja - ei ihan tavallisin väri! Itse ostin pari vuotta sitten Clas Ohlsonista valkoiset paksut valmiiksi "numeroidut" kynttilät, jotka ovat olleet käytössä jo parin adventin verran ja taitaa niistä riittää vielä tälle vuodellekin.

    VastaaPoista
  2. Hauska idea tämä. Näyttävät ja erilaiset.

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva idea! Kauniit pullot ja tuo vihreä väri on hieno. Ja kivat numerot.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista