lauantai 28. marraskuuta 2020

Keltainen kurpitsacurry


Teen kasvisruokaa ehkä viisi kertaa vuodessa ja eilen oli yksi niistä harvoista päivistä. Osaan kyllä tehdä hyviä kasvisruokia ja ne on ihan maistuvia, mutta jostain syystä ei vain tule useammin tehtyä. Nyt olen kuitenkinnjo pitkään halunnut kokeilla lempeän tulista kurpitsacurrya ja lopulta siitä tulikin ihan täysin vegaaninen ateria - jos pientä kalakastiketilkkaa ei lasketa. 

Curryyni tuli herkkusieniä, pitkiä papuja, tofua, kookosmaitoa ja tottakai kurpitsaa. Käytin valmiiksi marinoitua tofua, mutta vaikka tofua maustaisi miten päin tahansa, niin eipä se oikein koskaan sitä makua ime itseensä. Tämä kyseinen tofupaketti oli itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta tykästyin siihen, koska tofu oli pienen pieninä paloina. Isot, pehmeät tofupalat eivät ole mieleeni, mutta pienenä ja rapsakkana se on ihan hyvää.

Paahdoin ensin kuivalla pannulla cashewpähkinöitä, sillä paahdettuna niistä tulee aivan järkyttävän hyviä ja ne sopivat täydellisesti lisukkeeksi tällaisiin ruokiin. Seuraavaksi kuutioin yhden myskikurpitsan sopiviksi paloiksi ja pilkoin rasiallisen herkkusieniä valmiiksi. Sen jälkeen paistoin tofua rapeaksi, ja lisäsin kasvikset pannulle. Tähän curryyn käytin keltaista currytahnaa, joka on paljon miedompaa kuin punainen, jota yleensä käytän. Lisäsin tahnaa kaksi reilua teelusikallista ja pyörittelin sen pannulla tofuun sekä vihanneksiin. Lopuksi lisäsin vielä limeä, tamarindia, kalakastiketta sekä kookosmaitoa, ja annoin curryn hautua kannen alla niin kauan, että kurpitsat kypsyivät. Haudutuksen jälkeen maistelin hieman ja lisäsin vielä lusikallisen currytahnaa. Sitten vain curry tarjolle riisin, tuoreen korianterin sekä pähkinöiden kera. 

Täydellinen lohturuoka kylmiin talvi-iltoihin - mutta vain talvi puuttuu!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti