torstai 15. heinäkuuta 2021

Hellepäivien lemmikkiniksit


Näillä kuumilla helteillä pitää pitää oman hyvinvoinnin lisäksi huolta myös lemmikkien hyvinvoinnista. Siihen tarkoitukseen löytyy lemmikkitarvikeliikkeistä nykyään erilaisia tarvikkeita, mutta lemmikin oloa voi helpottaa myös kotikonstein. 

Meillä asustaa 7,5 vuotias vanhaherra, jolla sydänvika tekee olosta entistä tukalampaa. Viime kesänä todettu hiippaläpän vuoto saa mammankin olemaan varpaillaan ja tarkailemaan koiraa yhä tarkemmin. Kerron tässä omat selviytymiskeinoni helleilmoille ja vinkkini koiran olon helpottamiseksi. 

Taisto on ollut melko levoton, varsinkin yöaikaan, mutta epäilen levottomuuden johtuvan kuumuuden ja sydänvian yhdistelmästä. Koiran ulkoilu on tällä hetkellä ajoitettu aamuun ja myöhäisiltaan, ja iltapäivällä käydään ulkona ihan vain asioiden verran. Lenkille on hyvä ottaa vettä mukaan myös koiralle ja Tokmannilta löytämäni  kahden euron kuppi on ihan maailman paras. Se on vedenpitävä, mutta helposati kasattavissa pienempäänkin tilaan. Ja mikä tärkeintä - siitä vesi maistuu!




Sisätiloissa olemme yrittäneet pitää koiran viileänä märällä pyyhkeellä peitettynä tai käyttämällä suihkussa, ja nyt ostimme myös koirille tarkoitetun viilennyshuivin. Huivi on pyyhettä kätevämpi, sillä se ei paina märkänä juuri mitään eikä se tiputa vettä lattioille. Huivi on myös helpottanut yöajan levottomuutta ja se kulkee helposti koiran päällä ulkonakin. Yksi huivi meiltä meni jo rikki, mutta onneksi Musti&Mirri korvasi hajonneen tuotteen. 

Kolmas vinkkini on tietysti uiminen. Taisto ei ole ikinä ollut mikään vesipeto ja luonnonvesistöihin sitä ei saa tassullaankaan. Kotimme lähellä on kuitenkin mainio kahluuallas, jossa käyn itse liottamassa varpaitani viilennyksen toivossa. Sinne Taistokin uskaltautuu polskimaan, kun se ei ole liian syvä, vaan Taisto yltää loikkimaan ja vähän juoksemaankin altaassa. Eilen kävin ostamassa kelluvan frisbeen, jotta saimme vesileikkeihin vielä vähän lisää intoa. 

Koiraa on kuitenkin hyvä aktivoida helteistä huolimatta, kunhan sen tekee fiksusti ja koiran voinnin mukaan. Meille esimerkiksi tämä kahluualtaassa touhuaminen on näiden hellepäivien pitkän lenkin korvike, sillä kyllä siinäkin tulee koiralle liikuntaa kun se juoksee vedessä frisbeen perässä. Vedestä on kuitenkin vastusta, mutta kroppa pysyy viileänä ja se on miellyttävämpää kuin lenkkeily. Polskuttelun jälkeen on päästävä aina nurmikolle kierimään masu kuivaksi ja hörppäämään raikasta vettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti