sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Vihanneshyllyn inspiroima

 
Käsi ylös, jos sieltä löytyy burritojen, tacojen, quesadillojen tai muiden mexiolaisten ruokien ystäviä? Jos nostit edes pikkurillisi, niin tämä juttu on juuri sinulle.

Mikä olisikaan parempaa, kuin oikein täydellinen salsa - tulinen, mutta tasapainoinen. Useimmiten tulee mentyä nopeimman kautta eli nostettua jääkaapista purkki pöytään, mikä ei sekään ole yhtään huono vaihtoehto. Tällä kertaa kuitenkin innostuin ja vähän parantelin tuota kaupan soossia.



Inspiroiduin kaupan vihanneshyllyllä, kun valikoimassa oli pitkästä aikaa oikeaa maissia. Ei siis tölkkimaissia tai esikeitettyä grillimaissia, vaan ihan oikeita maissintähkiä. Kokeilin tällaisia viime vuonna ensimmäistä kertaa ja yllätyin iloisesti - maissi oli helppo valmistaa ja ero puolivalmiisiin oli selkeä. Tällainen oikea maissintähkä on jotenkin paljon rapsakampi eikä maku ole niin ylitsvuotavan makea.

Valmissalsaa voi muokata varmasti monella tapaa, mutta itse tein seuraavanlaisesti. Keitin maisseja suolatussa vedessä 2 minuuttia välillä pyöritellen, jonka jälkeen paahdoin niitä pannulla voissa. Halusin saada mahdollisimman tumman ja paistuneen pinnan ilman, että maissi kuitenkaan ihan kärähtää. Maissin paistuessa kippasin valmissalsan kulhoihin ja lisäsin sinne ananasmurskaa, chiliä, limeä sekä miehen annokseen reilusti tuoretta korianteria. Sen jälkeen veistelin maissit irti keskustasta ja sekoitin ne salsaan. Tämä on periaatteessa heti syötävissä, mutta itse annoin näiden maustua jääkaapissa parisen tuntia.

Näin sain helposti vähän jotain uutta tacopöytään. Visuaalisesti kauniin rustiikkista ja paahtuneen maissin maku oli hurmaava. Suosittelen tortillojen väliin tai ihan vai kauhottavaksi suoraan suuhun nachojen kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti