maanantai 9. elokuuta 2021

Tuoksuhuijari


Muistaako kukaan, kun tein viime kesänä itse huulirasvaa? Silloin se ruusun uutaminen öljyyn epäonnistui eikä huulivoiteeseen tullut laisinkaan ruusun tuoksua. Sain kaverilta tämän kesän ruusuja kuivatettuna ja päätin kokeilla uudestaan.

Tein samalla tavalla kuin viimeksikin eli yritin uuttaa ruusun terälehtiä manteliöljyyn. Sen voisi tehdä myös hitaammin, mutta vesihauteessa sen pitäisi tulla nopeasti. Ruusun tuoksu levisi keittiöön, mutta kun haudutus oli valmis, niin tuoksu oli haihtunut öljystä. 

En taaskaan tiedä missä meni vikaan, sillä ruusun terälehdet ainakin olivat niin tuoreita kuin mahdollista. Jouduin tällä kertaa siis huijaamaan ja tiputtelin huulivoideseokseeni eteeristä ruusuöljyä suoraan purkista. Mielummin olisin halunnut ruusun tuoksun ja hyödyt siihen uutamalla, mutta minkäs teet. Varsinaista huulivoidetta varten sulatin vesihauteessa mehiläisvahaa, kaakaovoita ja sitä kertaalleen kuumennettua manteliöljyä. Lisäsin eteeristä ruusuöljyä ja jaoin seoksen pieniin purkkeihin. Manteliöljyä kannattaa laittaa maltillisesti, että seos jähmettyy jäähtyessään. 

Seuraavaksi kokeilen jotakin muuta kuin ruusua, mutta en tiedä mitä. Ruusun ominaisuudet ja tuoksu sopii mielestäni paremmin huulivoiteeseen kuin vaikkapa laventelin voimakkuus. Ehkä kokeilen appelsiinia, sillä eteerinen appelsiiniöljy minulta löytyy jo varastosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti