tiistai 3. elokuuta 2021

Viisi kurkkua viikossa


Nyt olisi varmaan aika katsastaa, että millaista satoa parvekkeelta saatiin. Punajuuret, chilit ja maa-artisokat jatkavat kasvua edelleen, mutta muilta osin homma on niin sanotusti paketissa.

Kurkkusato oli paras ikinä ja parhaimmillaan saatiin jopa viisi kurkkua viikossa! Ne olivat niin maukkaita ja rapsakoita, että ei yhtään haitannut vaikka niitä tulikin reilusti. Aiempina vuosina on tullut ehkä yksi kurkku koko kesän aikana, eli jotain teimme tänä vuonna paremmin. Nyt kuitenkin kurkku näki jo viimeiset päivänsä ja lannoituksesta huolimatta kellastui pois. 



Keltainen iso tomaatti kasvatti ahkerasti pituutta, mutta yhtään tomaattia ei tullut. Lannoitin kyllä ja poistin varkaat, mutta mikään ei auttanut. Heitin senkin jo roskiin, kun kyllästyin kasvattamaan pelkkää vartta. Sen sijaan click and grow -älypuutarhassa esikasvatetusta kirsikkatomaatista tuli satoa. Siirsin sen parvekkeelle isompaan ruukkuun, jotta se mahtuisi kasvamaan paremmin. Ennakko-odotuksista poiketen saimmekin oranssin kirsikkatomaatin ja nyt näyttää siltä, että ainakin toinen olisi vielä tulossa. Tomaatin viljelijäksi ei meidän siis välttämättä kannata ryhtyä.

Perunasatokin jäi tänä vuonna kummallisen pieneksi, mutta saatiin sentään edes muutama. Salaattia tuli yhteen ateriaan ja basilikasta tein ihanan vihreän peston. Laventelista tein sen huonetuoksun ja lopuista kuivatin kukat vessoihin koristeeksi. Auringonkukista kukki komeasti vain pari yksilöä, loput jäivät melko pieneksi. 

Aika monipuolisesti kuitenkin saimme kaikkea, joitakin vain vähän enemmän kuin toisia. Kurkuista aion laittaa ensi keväänä itämään samat lajikkeet, sillä ne menestyivät parhaiten. Onnistuitko sinä viljelmissä tänä vuonna?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti