sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Satokauden päätös


Viime sunnuntaina nostimme maa-artisokkasadon ylös ja se olikin tänä vuonna aikamoinen. Ei ehkä niinkään määrällisesti, mutta muodoltaan. Mukulat olivat kummallisen pitkulaisia, ehkä jopa vähän porkkanamaisia, eikä ollenkaan pyöreähköjä, kuten yleensä. En tiedä johtuuko muoto kasvuolosuhteista vai onko näitäkin vain erilaisia, mutta ihan hauskaa kun laatikosta alkoikin tulla tällaisia. 

Määrällisesti maa-artisokkia tuli tänä vuonna ihan kohtuullisesti, sillä kuuma kesä oli kaikille kasveille aika ankara. Alkusyksystä latvoihin iski myös vihannespunkki, jonka vuoksi latvusto jouduttiin katkaisemaan liian aikaisin eikä kukintavaiheeseen päästy ollenkaan. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta satoa kuitenkin saatiin, mikä on mahtava juttu ja vaikka näistä on nyt mahdotonta höylätä sipsejä, niin enköhän keksi jotain kuitenkin.

Punajuuret kasvattivat vain nättiä naattia, mutta juuressa ei ollut mitään. Perunoita tuli vähemmän kuin koskaan aiemmin vaikka pinta-ala oli isompi, chilistä emme saaneet mitään ja kirsikkatomaatteja tuli tasan kaksi kappaletta. Kurkku antoi satoa parhaiten, mutta muilta osin tämä satokausi oli kyllä hieman pettymys. Nyt vain parveke täyteen kanervia ja lyhtyjä, katsotaan sitten mitä ensi keväänä istutellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti