maanantai 10. tammikuuta 2022

Päivätehtävä: 1000 palaa


Viime viikko hujahti ohi ihan silmänräpäyksessä eikä ehditty sovittaa mukaan kuin yksi päivätehtävä. Yritimme koko viikon saada käsiimme palapeliä eri tahoilta, mutta lopulta totesin, että on vain helpompi käydä ostamassa oma.

Ostin 1000 palan palapelin ja kuvittelin sen täyttävän ainakin puolet keittiön lattiasta. Ajattelin, että kasataan se osiin pöydällä ja yhdistelläön osat lattialla kokonaiseksi, mutta sen mahtuukin kasaamaan pöydälle ihan kokonaan. Lopulliset mitat on vain 67cm x 48cm, joten kyseessä ei siis ole kovinkaan iso kokonaisuus.

Hetken tutkailtuani palapelejä kaupassa päädyin maailmankarttaan, sillä se oli jotenkin neutraali eikä aiheuttanut mitään tunteita. Useimmat kuvat olivat mielestäni joko rumia tai liian vaikean oloisia, kuten kuva aavikon hiekasta. Maailmankartassa myös helpottaa erilaiset viivat ja maiden nimet, joista voi vähän päätellä mihin väliin ne kuuluu.


Aloitimme palapelin lauantaina ja nyt on maanantai eikä meillä ole vasta kasassa kuin palapelin reunat, Mongolian ympäristö sekä Grönlanti. Näin ollen päivätehtävästä taisikin tulla viikkotehtävä, mutta ei se haittaa. Reunoista oli tietysti helpoin aloittaa ja Grönlantikin oli helppo, kun muualla ei liiemmin ole valkoista. Nyt kuitenkin peli muuttui haastavammaksi, sillä sinisiä meripaloja on aikamoinen määrä ja siinä menee hyvä tovi kun tihrustaa paloista mitä niissä lukee. 

Palapeliä on ollut ihan kiva tehdä ja siinäkin tulee samalla oltua irti elektroniikasta. Se on myös yhteistä tekemistä ja sen parissa aika kuluu kuin siivillä. Sellainen palapelimatto olisi vielä kiva lisä, että sen saisi välillä pois ruokapöydältä, ja ehkä sellainen tuleekin hankittua, jos tehdään näitä enemmän kuin tämä yksi.

Kerron kun kartta on valmis, mutta nyt vain kysymys kuuluu, että mitä sille tehdään sitten kun se on valmis?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti