keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Päivätehtävä: haavekartta


Joskus meidän jokaisen on hyvä pysähtyä miettimään, että mitä haluaa tulevaisuudelta. Meillä jokaisella on toiveita ja haaveita, mutta oletko oikeasti kirjoittanut ylös mitä haluaisit? 

Haavekartta, unelmakartta, elämän aarrekartta - you name it. Se on hyvä pohja unelmien konkretisoinnille, ja se auttaa hahmottamaan mihin suuntaan olet menossa. Unelmakarttaa on mukava askarrella, siinä voi olla juuri niin luova kuin haluaa tai voi ihan yhtä hyvin olla täysin mielikuvituksetonkin. Pääasia on, että se näyttää sinulta itseltäsi.



Olen askarrellut unelmakartan viimeksi joskus 10 vuotta sitten ja silloisessa kartassa oli aviomies, koira ja oma koti. Ja kaikki toteutui. Pidin sitä vaatehuoneen ovessa josta näin sen joka päivä ja alitajuisesti tiesin mihin olen menossa. Nyt oli aika askarrella uusi kartta, sillä elämä tuntuu olevan vähän jumissa, ja yllätyksekseni sain miehenkin innostumaan.

Kartta on helppo tehdä: tarvitset pohjan, vanhoja lehtiä, sakset ja liimaa. Karttaan voi kirjoittaa tai piirtää itse tai sitten etsiä lehdistä sopivia lauseita, sanoja ja kuvia. Maalasimme A3 kokoiset pahvit mieleiseksi, ja minulle tuli pinkki, hieman marmoroitu ja kultaglitterillä viimeistelty, kun taas mies maalasi kokonaan sinisen. Aluksi tuntui, ettei lehdistä löydy mitään ja ettei minulla ole mitään haaveita tulevaisuudelle, mutta kyllä siitä loppujen lopuksi tuli juuri sellainen kuin pitikin. Me teimme kartat viiden vuoden aikavälille, mutta voit itse määritellä teetkö sen vain esimerkiksi seuraavalle vuodelle. 


Omassa taulussani on vahvavana oma koti, jossa olisi maailman hienoin keittiö. Lisäksi siinä on toive koiranpennusta, pitkästä ja hyvästä avioliitosta sekä minusta, kuka minä haluan olla. Hieman villimpi, kirjoittaa kirjan ja puhua enemmän tunteista.

Olin yllättynyt kuinka samanlaisia haaveita meillä on. Kumpikin haluaisi matkustella, muuttaa paikkaan joka tuntuu kodilta ja viherpeukaloida puutarhassa. Mies haluaisi matkustaa Amerikkaan ja rakentaa arkkitehtuurillisesti hienon talon. Itse haluan Pariisiin ja saada kodin, joka on esteetön, mutta kodikas. Kumpikin haluaa jollain tavalla kasvaa ihmisenä sekä olla enemmän luonnossa.

Tämä oli hyvin mielinkiintoinen projekti ja sai ajattelemaan asioita. Kuinka saavutan nämä asiat ja missä ajassa? Tämän tekeminen selvensi, että on oikeasti monia asioita, joita haluan ja tarvitsen, eikä kaikki edes mahtuneet tähän. Mutta tuolla jossain on oikeasti tulevaisuus.




5 kommenttia:

  1. Mulla on käytössä kovakantisia vihkoja (eri kokoisia) joihin aina keräilen lehdistä kivat otsikot, kuvat, vinkit, reseptit - ihan kaikki mikä on sellaista jotka jostain syystä haluan säilyttää. Näistä on tullut ikäänkuin oma unelmakartta vihko muodossa. Mulla on vähän eri vuodenajoille aina omat vihkonsa. Ja nyt kun katselee vanhoja vihkoja taaksepäin, niin aika moni kuvien ja tarinoiden asioista on toteutunut. <3

    VastaaPoista
  2. oon tenhyt unelmakartan viimeksi syksyllä 2013, se taisi olla meidän viimeisiä tiimipalavereita töissä, kun yt:t oli aloitettu ja kaikilla olisi uusi alku edessä. Nyt itseasiassa tällä viikolla tein kohti unelmia valmennuksen tehtäviä unelmaelämästä ja arvoista, unelmakartta oli vapaaehtoinen, mutta kyllähän sekin pitää tässä vielä tehdä! :D olipas osuva tämä teidän päivätehtävä :D

    http://www.sangynalla.fi

    VastaaPoista
  3. Kaunis kartta ❤️ Olen joskus tehnyt näitä myös ja on selkeyttänyt montaa asiaa elämässä!

    VastaaPoista
  4. Tämmössii on tehty nuorten kanssa töissä. Itsekin tehnyt muutamia, niin hauska projekti ja kun laittaa talteen, niin tietyn ajan jälkeen kun katsoo mitä haaveita on ollut ja onko niistä mikään toteutunut, on hauskaa.

    VastaaPoista
  5. Tälläisiä on kiva tehdä. En ole vuosiin tehnyt, mutta ehkä olisi aika :)

    VastaaPoista