sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Päivätehtävä: paluu menneisyyteen


Olemme miehen kanssa katsoneet viime aikoina Australian Big Brotheria ja aivan yllättäen siitä tuli idea omaankin arkeen. Suunnittelimme, että tammikuussa meillä tulee olemaan päivätehtäviä, ja eilen aloitimme kevyesti elektroniikkavapaalla päivällä.

Päivätehtäväsuunnitelmissa on ainakin pienoismallin kasaamista, valmistaa jokin täysin uusi resepti, eväsretki jonnekin sekä vaihtaa niin, että mies käykin ruokakaupassa. Ajattelimme, että päivätehtäviä olisi tammikuun ajan 1-2 kertaa viikossa, toinen arkena ja toinen viikonloppuna. Ideana tässä olisi, että saataisiin päiviin jotankin muuta sisältöä kuin telkkaria, sillä nyt tammikuussa kaikki kiva taas kielletään eikä missään tapahdu mitään. 

Ensimmäisen päivätehtävän tarkoituksena oli tosiaan olla päivä ilman viihde-elektroniikkaa eli ei puhelimia, tietokonetta eikä telkkaria. Kaivoimme kaapista vanhan pattereilla toimivan rätisevän radion ja haimme kaupasta päivän lehden, jotta mies sai lukea uutiset. Aamukahvin vieressä olikin ristikkolehti puhelimen sijasta ja tietokonepelit vaihtui lautapeliin. Hetkittäin tuntui siltä kuin olisi matkustanut jonnekin kauas menneisyyteen!


Itselleni haastavinta oli oikeasti päivällisaika, sillä me katsomme aina syödessä telkkaria. Toisaalta kyllä pidin siitä, kun oltiinkin molemmat ruokapöydän ääressä eikä naamat telkkaria kohti. Huomasin päivän aikana myös, että tuli puhuttua enemmän, kun kumpikin oli irti laitteista ja lisäksi panin merkille kuinka mieli etsi sitä puhelinta heti, kun ei ollutkaan mitään tekemistä. Tällaisia hetkiä oli esimerkiksi silloin kun ruoka oli uunissa ja piti vain odotella. 

Itse havahduin päivän mittaan useasti siihen kuinka kiinni sitä onkaan sosiaalisen median päivittämisessä tai muiden seuraamisessa. Monta kertaa tuli sellainen fiilis, että "hei tästä voisi laittaa kuvan kaverille" tai olisikin halunnut tarkistaa jonkin asian netistä. Näitä päiviä siis selkeästi tarvittaisiin lisää tai edes sellaisia elektroniikkavapaita tunteja, jolloin keskittyy johonkin aivan muuhun kuin siihen tuttuun ja turvalliseen. 

Mutta nyt tarvitsemme lisää ideoita päivätehtäviin. Olisiko sinulla ehdotuksia?

4 kommenttia:

 1. Hauska idea! elektroniikkavapaat tekisivät kyllä hyvää itse kullekin säännöllisesti :) itse en ole koskaan katsonut bigbrotheria :D Ehkä joku tehtävä voisi olla kokata joku ihan uusi resepti tai sitten "kokkki sota", että molempien pitää kokata sama ruoka mutta tuunata se jotenkin toista paremmin :D

  VastaaPoista
 2. Nää tälläset haasteet tekee niin hyvää!

  Itsekin olen tehnyt vähän saman tyyppisen "huomioi kumppaniasi puhelintasi useammin"

  Ja tein siitä ihan postauksen myös!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/2020/08/huomioi-kumppaniasi-puhelintasi-useammin.html

  VastaaPoista
 3. Mielikuvitusta tarvitaan paljon kun rajoitukset iskee. Nuo päivän haasteet on hauskoja.

  VastaaPoista
 4. Päiväntehtävä on niin kiva idea, että pitää napata itsellenikin!

  Täysin ilman puhelinta en pärjäisi (pitää välillä tilata ruokaa ja olla yhteydessä perheeseen), mutta ilman telkkaria syöminen onkin mainio ajatus. Olen tosin viime aikoina syönyt oppilaiden ja kollegoiden seurassa. Silloin telkkaria ei tarvitse ��.

  VastaaPoista