lauantai 8. tammikuuta 2022

Pikasushi


En olisi ikinä uskonut tekeväni tätä tai ainakaan tunnustavani sitä ääneen, mutta pakkohan tällainen on jakaa, jos joku ei vielä ole tietoinen. Testasin siis TikTokissa vastaan tullutta reseptiä, ja uskon, että aika moni muukin on sitä jo testannut. En tiedä kuka tämän on keksinyt tai mistä tämä on lähtenyt, mutta tässä minun versioni.

Kyseessä on siis ns. pikasushi, jossa ei tarvitse rullata tai täyttää levärullia. Kaikki vain sekoitetaan yhteen, ja ateria on valmis. Minun on tehnyt tätä hyvin pitkään mieli, sillä olen nähnyt videopätkiä aiheesta jo jonkin aikaa. Nyt siis ryhdistäydyin ja kokeilin mistä oikein on kyse.

Eli tarvitset paistettua lohta, kypsää riisiä, maustamatonta majoneesia, soijakastiketta sekä srirachaa. Hyvin yksinkertaista. Lohi muussataan haarukalla pieneksi ja sekoitetaan riisiin. Mukaan lisätään soijaa, srirachaa ja majoneesia oman maun mukaan. Merilevälevyistä leikkasin saksilla annospalan kokoisia ja sitten tätä mössöä yksinkertaisesti vain otetaan levän avulla suuhun. Jotkut käyttävät tässä kohtaa syömäpuikkoja, mutta itse menin ihan käsipelillä. Voiko enää helpompaa olla?


Jo videon nähtyäni ajattelin, ettei tämä voi olla pahaa. Itse raikastin kokonaisuutta vielä vähän kurkulla, sillä tykkään sushissakin kurkusta ja mies napsi suupalojen välillä sushi-inkivääriä. Lopputulos kuitenkin oli itselleni hieman pettymys, sillä levä oli liian suuressa pääosassa. Lisäsin kokeiluna palojen päälle vielä wasabia ja kastoin niitä soijaan, jolloin maku oli parhaimmillaan. Lopulta kuitenkin söin vain täytettä kurkun ja wasabin kanssa, joten ihan niin hyvää tämä ei ollut kuin annettiin ymmärtää. Hauska kokeilu, mutta ei jatkoon.

4 kommenttia:

 1. No onpa helppo ja kätevä - Tiktokista kyllä löytää aina ihan sika hyviä vinkkejä :D

  VastaaPoista
 2. hep! yksi joka ei oo vielä törmännyt tähän :D sushissa parasta on kyllä soija ja wasabi! Itse olen laiskempi laittamaan ruokaa mitä lapset ei voi syödä, joten herkutellaan sushi tiskin susheilla jatkossakin. Tai eihän sitä tiedä, jos mies törmää tähän ja haluaakin kokeilla. hän on meillä se pääkokki :D

  http://www.sangynalla.fi

  VastaaPoista
 3. Näyttää paremmalta kun perus sushi vaikken sushia syökkään! Tik tokista löytyy kaikenlaista, sinne sitä saa ajan kulumaan! :D

  VastaaPoista
 4. Itsellä ei ole vielä tullut testailtua TikTokin reseptejä, ehkä sekin aika vielä koittaa kun testaan :)

  VastaaPoista