maanantai 20. kesäkuuta 2022

Yrttinen paprikatahna



Parvekkeelta on tullut jo hyvin satoa, ja nyt yrttejä oli aika jatkojalostaa muuhunkin kuin vain salaatteihin. Tein paprikaisen tahnan leivän päälle, ja maustoin sitä yrteillä, sillä pelkkä vihreä pesto ei inspiroinut. Olen vuosia sitten tehnyt romescoa, joka on eräänlaista paprikatahnaa. En kuitenkaan moneen vuoteen ole voinut syödä paprikaa, ja nyt kun taas voin, aloin kaivata juurikin romescoa. 

Tarvitset purkillisen paahdettuja paprikoita tai voit paahtaa paprikat myös itse uunissa. Lisäksi tarvitset vaaleaa leipää, valkosipulia, tuoreita yrttejä, oliiviöljyä, manteleita sekä mausteita. Yrtteinä käytin persilijaa, oreganoa ja basilikaa, mutta voit laittaa maun mukaan omia suosikkiyrttejäsi. 


Leikkaa leipä kuutioksi, kuori valkosipulit ja levitä ne manteleiden kanssa uunipellille. Ripottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria, ja paahda niitä uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Itse paahdoin mantelit tänään paistinpannulla, sillä kaapista löytyi vain mantelilastuja, ja ne olisivat kärvähtäneet uunissa alle aikayksikön.

Tämän jälkeen vain kaikki tehosekoittimella tasaiseksi ja mausteeksi suolaa, mustapippuria, valkoviinietikkaa sekä ripaus sokeria. Anna tahnan maustua yön yli jääkaapissa, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi. Tämä vegaaninen ja gluteeniton herkku sopii leivälle tai grillatun ruoan lisukkeeksi!

3 kommenttia:

  1. Nam, kiitos reseptistä. Tätä täytyy ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista
  2. oho! en ole ennen kuullut tästä, tai muutenkin monet näistä sun resepteistä on ihan uusia ja superherkullisen kuuloisia, tämänkin otan muistiin :)

    VastaaPoista