tiistai 2. toukokuuta 2023

Väliaikaista


Täällä blogin puolella on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa. Tuntuu, että olen tehnyt kaikkea ja toisaalta en mitään, eli ei ole oikein ollut mistä kirjoitella. Ehkä tämä tästä, kun kevät heräilee ja elämä alkaa toivottavasti tarjota parastaan.

Pääsiäisen aikaan jouduin siirtämään osan taimista väliaikaiseen ruukkuun, sillä taimiruukut kävivät ahtaaksi, mutta parvekkeella oli vielä aivan liian kylmä. Toivon, että kurkut ja kirsikkatomaatit kestävät vielä toisen siirron sitten kun on aika muuttaa parvekkeen viljelylaatikoihin. Tuntuu kyllä, että nytkin on vielä niin kylmää, etten tiedä milloin se hetki mahtaa koittaa.


Tänä keväänä kaikki istutukset eivät itäneet ja esimerkiksi paprikan laitoin jo kerran uudelleen. Ajattelin, että jos ensimmäisessä siemenpussissa oli joku vika, mutta eipä tainnut olla, sillä ei kasva nämä uudetkaan. Myös chilin tilanne on melko onneton, joten kai sitä täytyy taimikaupoille lähteä.

Kurkuista Paska tosiaan oli viikossa pinnalla ja nyt se on väliaikaisessa ruukussa jo varmaan kohta metrin korkuinen. Baby kurkku puolestaan hidasteli kunnolla, ja yksi purkki siitä ei edes itänyt. Kirsikkatomaatitkin on jo melko kookkaita, että saisi kyllä ilmat lämmetä, sillä väliaiksisruukuistakin loppuu pian tila kesken. 

Parvekkeella tapahtuu myös kummia, sillä onnistuin talvehdittamaan viimekesäisen lewisian. Yhtäkkiä huomasin, että se on nupullaan ja hieman lähemmän tarkastelun jälkeen oivalsin, että siihen on kasvanut toinen kylkiäinen. Vaihdoin sille mullat ja otin pikkuisen omaan ruukuun, toivottavasti sekin lähtisi siitä kasvamaan. Nyt ainakin tiedän, että ostan tänä vuonna parvekkeelle pelargonioiden lisäksi useamman lewisian! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti