maanantai 29. toukokuuta 2023

Multaa sekä lannoitetta

 


Kevät viivytteli tänä vuonna tuloaan, ja sain parvekkeen kuntoon vasta viime viikolla! Perunat istutin reilu viikkon vapun jälkeen, ja heti kun olin varma ettei yöpakkasia tule, niin siirsin esikasvatetut taimetkin ulos. 

Tomaateista ei selvinnyt kuin kaksi, mutta kurkun taimet ovat kaikki edelleen hengissä. Itse asiassa siellä on jo yksi melko valmiin oloinen kurkkukin! Chilit ja paprikat eivät itäneet, joten ne ostin valmiina taimina ja tietysti monenlaisia kukkia.

Viime kesän pelargonioista selviytyi peräti 7 tälle kesälle, ja siinä kyllä säästi jonkun verran, kun oli kukkia jo valmiina. Tänä keväänä ei myöskään tarvinnut uusia kasvupohjia, vaan lisäsin jokaiseen uutta multaa sekä lannoitetta. 






Parvekkeelta löytyy nyt...

Hyötykasvit:

- varhaisperunaa (siikli)
- kurkkuja x 5
- kirsikkatomaattia x 2
- persilijaa
- ruohosipulia
- basilika sekä salaattibasilika
- napostelupaprika x 2
- chili (numex suave orange) x 1

Kukat:

- pelargonia x 7
- tähtisilmä x 4
- marketta x 1
- japaninkello x 1
- uudenguineanliisa x 1
- tarhaverbena x 1
- isosamettiruusu x 3 
- ruukkuruusu x 1
- lewisia x 1 (+ yksi yritys kasvattaa toinen)

Parvekkeen järjestys pysyi muutoin ennallaan, mutta sohva vaihtoi paikkaa. Ennen se oli ovesta tullessa vasemmalla ja nyt se on oven edustalle. Tämä siksi, että tuohon sohvan nykyiselle paikalle ei oikein paista aurinko eikä siinä tämän vuoksi oikein kasva mikään. Taisto ei ollut sohvan siirtämisestä samaa mieltä, sillä se oli sen auringonottopaikka, mutta onneksi siihen edes hetken paistaa ilta-aurinko.

3 kommenttia:

  1. Mulla on ekaa kertaa omalla pihalla kaksi lavaa, jossa kasvamassa hyötykasveja. Ihanaa kyl seurata miten ne sieltä siemenestä alkavat pinnistää.. toivottavasti tulee satoa :D

    VastaaPoista
  2. Meillä myös kasvimaalla on alkanut nousta jos jonkinmoista kasvia. Pitäisi vielä kääntää yksi osa kasvimaasta ja laittaa toinen siivu perunaa sinne.

    VastaaPoista
  3. Itselläni kasvatus siemenistä on sen verran usein mennyt pieleen, että nyttemmin muutamaa auringonkukkaa lukuunottamatta tapaan turvautua taimiin.

    VastaaPoista