perjantai 26. toukokuuta 2023

Hakaniemen uudistunut halli


Kävin eilen tutustumassa remontoituun Hakaniemen kauppahalliin. Hallin toimintahan pyöri vuosia väistötiloissa virallisen kauppahallin ollessa remontissa. Itselleni tuli ensin suru puseroon kun kuulin, että väliaikaistilojen käyttö loppuu, sillä se oli täysin esteetön. Onnekseni kuitenkin kauppahalli oli remontoitu tälle vuosituhannelle ja molempiin kerroksiin pääsee nyt hissillä! 

Rakastan kauppahalleja ja niiden sellaista vanhaa, ehkä vähän romanttistakin tunnelmaa. Hakaniemen kauppahalli oli kuitenkin remontoitu mielestäni melko moderniksi - kaikkialla oli vaaleaa ja tasaista. Vaaleus toisaalta toi halliin valtavasti valoa, mutta missä oli se sellainen nukkavieru, hämärä tunnelma, jossa joutuu vähän tönäisemään, että mahtuu muiden ohi? 



Alakerrassa sijaitsee kaikki ruokakojut, kuten liha- ja kalakauppiaat, herkkupuodit ja hallin kahvila. Yläkerrasta löytyy keittolounas, käsityökojuja sekä ihan oikea ravintola. Yläkertaan oli myös jätetty hieman alkuperäistä tuntua, vaikka sitäkin oli raikastettu vaaleilla pinnoilla. 

Yläkerran ravintola Kirsikka vaikutti viihtyisältä ja kutsuvalta, ja listaa vilkaistuani päätin, että me tarvitsemme miehen kanssa ehdottomasti treffit kauppahallin kainalossa. Kahvihetken jälkeen mukaani tarttui nippu raparperia sekä herkullista kinkkua. Uskon, että hallissa tulee nyt vierailtua useammin, kun sinne pääsee metrolta suoraan sisäkautta eikä tarvitse kulkea mukulakivisen torin poikki. Remontti toi siis paljon plussia, vaikka autenttinen tunnelma kokikin pienen kolauksen.


4 kommenttia:

  1. Tuolla en olekaan vielä ehtinyt käymään. Kiitos vinkistä. Hallissa on ollut ihan erityinen tunnelma aina. Täytyy mennä aistimaan, että tuntuuko tutulta ollenkaan ::)

    VastaaPoista
  2. En ole vielä päässyt käymään, voisi huomenna ehkä pistäytyä kun on lyhyt työpäivä.

    VastaaPoista