sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Kesäsatoa



Parvekkeen sadosta on nautittu taas näin kesällä, etenkin kurkuista. Niitä on parhaimmillaan tullut viisi viikossa, joten rouskutettavaa on riittänyt. 

Ylemmässä kuvassa näet lajikkeiden eron. Paska on vasemmanpuoleinen, hieman paksumpi ja vaaleampi kuin Baby. Baby on rakenteeltaan tiiviimpi ja rouskuvampi, Paska taas miedompi ja pehmeämpi. Paska oli oma suosikkini ja se tuotti myös hyvin satoa. Sitä aion laittaa tulevaisuudessakin, vaikka siemenet olivatkin vähän kalliimpia, niin olivat ne kyllä sen arvoisiakin.


Perunat nostin myös ylös reilu viikko sitten. Naatit oli taas kerran niin hurjan pitkät, että tuntui, ettei mikään muu kasvi saa kunnolla aurinkoa. Perunoiden olisi kuitenkin pitänyt antaa olla pidempään, sillä ne olivat suurimmilta osin hyvin pieniä. Isoin peruna oli tietysti vihreä eli syömäkelvoton, mutta en tiedä oliko hyvä idea syödä niitä pieniäkään, sillä itselläni tuli niistä vatsa todella kipeäksi. Ensi kerralla täytyy antaa niiden vain rauhassa kasvaa, mutta en tiedä mille seinustalle ne laittaisin, että muutkin saisivat valoa.

Perunan naattien lähdettyä kirsikkatomaatit ovat alkaneet kypsyä sekä chilit ja paprikat ovat alkaneet kasvaa vasta nyt. Seuraavaksi siis odotellaan satoa niistä ja sillä välin rouskitaan lisää kurkkuja!


1 kommentti: