sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Paahdetut hunajapähkinät


Minulle käy aina välillä niin, että ostan tarjouksesta isoja pähkinäpusseja, jotka avaan ja nakerran pussista muutaman. Sitten pähkinät jää kaapin perälle ja usein ehtivät pilaantumaan. Siksi päätin nyt tehdä niistä jotain, että ne tulisi naposteltua pois.

Kaupasta saatavat hunajapähkinät ovat herkkuani, joten ajattelin kokeilla tehdä niitä itse. Kaveri kertoi, että pähkinät voisi pyöritellä myös valkuaisvaahdossa, jolloin niihin ilmeisesti tulisi sellainen rapea pinta. Tällä kertaa en kuitenkaan jaksanut alkaa valkuaisia vaahdottamaan, mutta aion kyllä kokeilla niitäkin.

Tällaiset itsetehdyt pähkinät on myös hyvä lahjaidea jouluksi tai miksei näitä voisi viedä mökillekin tuliaisiksi. Jouluna näihin voi lisätä vielä ripauksen kanelia ja kardemummaa, tai lisätä valmiiden pähkinöiden sekaan esimerkiksi rusinoita. Itse aion nyt kyllä vain napostella nämä iltaisin telkkarin ääressä -  tai ehkä säästän osan jonkun kesäisen toscakakun päälle. 



Hunajapähkinät
 
500 g cashew pähkinöitä
3 rkl hunajaa
3 rkl vettä
3 rkl öljyä
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
pinnalle suolaa

Lämmitä pienessä kattilassa öljy, hunaja ja vesi. Sekoita aineet hyvin keskenään. Kun seos kiehuu, piennennä lämpöä ja lisää pähkinät. Sekoita niin, että pähkinät ovat täysin seoksen peitossa. Sekoittele kunnes ne ovat imeneet nesteen ja kattilan pohja on kuiva tai jos kaikki ei imeydy, niin nostele pähkinät toiseen kulhoon. Lisää sokerit ja sekoita hyvin, kunnes sokeriseos on tasaisesti ympärillä. Kaada pähkinät uunipellille ja ripottele päälle sormisuolaa. Paahda pähkinöitä 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes niissä on hyvä väri. Anna jäähtyä rauhassa pellillä useamman tunnin, jotta pähkinät rapeutuu. Murra pähkinät irti toisistaan ja säilytä tiiviissä purkissa auringonvalolta suojattuna.

Huom. Pähkinät ovat hyvin tahmeita ja saattavat juuttua purkissa yhteen. Purkkia voimakkaasti ravistelemalla saat ne irti toisistaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti