Pääsiäiseen kuuluu mämmin ja suklaamunien lisäksi myös kaikki ihanat, sitruunaiset leivonnaiset. Olisin halunnut leipoa niistä jokaisen, mutta oli pakko valita parhaimmat. Pasha on ikisuosikki, samoin rahkapullat ja nähtäväksi jää leivonko toisena pääsiäispäivänä vielä sitruunaista marenkipiirakkaa. Sitruunakakku, unelmatorttu, lusikkaleivät ja sitruunamuffinsit jäävät nyt sitten jonnekin toiseen kertaan.
Pasha on erityisesti ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen kuuluva jälkiruoka. Se on helppo tehdä, joskin se vaatii yhden yön valmistuakseen. Pasha on täyteläinen jälkiruoka, joka sopii mainiosti pääsiäisen kahvipöytään. On olemassa pashamuotteja, mutta voit tehdä sen myös helposti esimerkiksi siivilässä tai kahvisuodattimessa.
Me haluamme Taiston kanssa toivottaa teille kaikille oikein rentoa pääsiäistä. Minun pääsiäiseni alkaa tänään ruokakauppareissulla ja siivoamisella, sillä vatsatuti sekoitti tämän viikon ihan totaalisesti. Sen jälkeen keskityn vain hyvään ruokaan, keväiseen ulkoiluun ja rauhoittumiseen.
Pasha
150g voita
2dl sokeria
2prk (500g) maitorahkaa
2dl kuohukermaa
1 muna
yhden sitruunan mehu
2tl vaniliinisokeria
3rkl mantelirouhetta
3rkl korintteja tai rusinoita hienonnettuina
Koristeeksi
tuoreita tai säilykehedelmiä
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos suodatinpapereilla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen. Kostuta suodatinpapereita ensin kevyesti (esim. sumutinpullolla). Laita siivilä syvään kulhoon, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan, rahkaseoksen päälle myös suodantinpaperia ja jokin paino (esim. lautanen tai pieni, pyöreä leikkuulauta). Valuta yö jääkaapissa. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille, koristele hedelmillä ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti