perjantai 29. maaliskuuta 2024

Pasha



Pääsiäiseen kuuluu mämmin ja suklaamunien lisäksi myös kaikki ihanat, sitruunaiset leivonnaiset. Olisin halunnut leipoa niistä jokaisen, mutta oli pakko valita parhaimmat. Pasha on ikisuosikki, samoin rahkapullat ja nähtäväksi jää leivonko toisena pääsiäispäivänä vielä sitruunaista marenkipiirakkaa. Sitruunakakku, unelmatorttu, lusikkaleivät ja sitruunamuffinsit jäävät nyt sitten jonnekin toiseen kertaan. 

Pasha on erityisesti ortodoksiseen pääsiäisperinteeseen kuuluva jälkiruoka. Se on helppo tehdä, joskin se vaatii yhden yön valmistuakseen. Pasha on täyteläinen jälkiruoka, joka sopii mainiosti pääsiäisen kahvipöytään. On olemassa pashamuotteja, mutta voit tehdä sen myös helposti esimerkiksi siivilässä tai kahvisuodattimessa.

Me haluamme Taiston kanssa toivottaa teille kaikille oikein rentoa pääsiäistä. Minun pääsiäiseni alkaa tänään ruokakauppareissulla ja siivoamisella, sillä vatsatuti sekoitti tämän viikon ihan totaalisesti. Sen jälkeen keskityn vain hyvään ruokaan, keväiseen ulkoiluun ja rauhoittumiseen. 

Pasha

150g voita

2dl sokeria

2prk (500g) maitorahkaa

2dl kuohukermaa

1 muna

yhden sitruunan mehu

2tl vaniliinisokeria

3rkl mantelirouhetta

3rkl korintteja tai rusinoita hienonnettuina


Koristeeksi

tuoreita tai säilykehedelmiä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja vaahdoksi vatkattu kerma. Pane rahkaseos suodatinpapereilla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen. Kostuta suodatinpapereita ensin kevyesti (esim. sumutinpullolla). Laita siivilä syvään kulhoon, johon ylimääräinen neste pääsee valumaan, rahkaseoksen päälle myös suodantinpaperia ja jokin paino (esim. lautanen tai pieni, pyöreä leikkuulauta). Valuta yö jääkaapissa. Kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvadille, koristele hedelmillä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti