keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Viherkausi



Helmi-maaliskuu on jälleen kerran viherkasvien kulta-aikaa. Vaihdoin viime viikolla mullat ja osa kasveista siirtyi samalla isompiin ruukkuihin. Yritän taas kasvattaa jättifiikuksen, yksi värinokkosen raasu meni roskiin ja monesta kasvista otin pistokkaita tulemaan. 

Tällä hetkellä täällä 53 neliön kaksiossa on 31 kasvia. Sain kasveja siirreltyä nyt vähän paremmille paikoille ja samalla järjesteltyä ne jotenkin raikkaamman oloisesti. Multien vaihdon yhteydessä käytän kasvit aina suihkussa ja osa käy myös parturissa - tällä kertaa esimerkiksi ihmepensas madaltui aika paljon. Multien vaihto tai osavaihto antaa kasveille voimaa uuteen kasvukauteen, ja siksi se onkin hyvä tehdä näin kasvukauden alussa. Itse en joka vuosi vaihda kaikkia multia, vaan joka toinen kevät vaihdan vain puolet ruukun mullasta. Olen todennut, että se on ihan riittävä toimenpide, ja samalla säästää aikaa, vaivaa sekä rahaa.



Minulta löytyy seuraavat huonekasvit:

2 x anopinkieli
2 x anopinhammas
2 x kultaköynnös
1 x juoru
1 x traakkipuu
2 x fiikus
2 x lyyraviikuna
2 x nukkumatti
1 x raitamatti
1 x jukka palmu
1 x kultapalmu
1 x vuoripalmu
2 x enkelinsiipi
1 x marraskuunkaktus
2 x aasinkorva
1 x limoviikuna
1 x juurakkovehka
1 x timanttiananas
1 x ihmepensas 
1 x liuska-aralia
1 x juovatraakkipuu
1 x värinokkonen
1 x apostolinmiekka

Samalla kun sain kasvit kuriin ja järjestykseen, niin löysin vihdoin tilaa myös muutamalle valokuvalle. Kiva saada miehestä muistoja ympärille, kun en ole vielä keksinyt mille seinälle tekisin sellaisen vaihtuvan valokuvakollaasin. Odotan jo kevään etenemistä, jotta pääsisin laittamaan parveketta ja ihmettelemään, että mikä siellä oikein menestyisi. Uusi parveke on aina uusi haaste! 

'

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti