sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Pariisi-päivä


Vietin eilen erittäin ihanan Pariisi-päivän Helsingissä. En ollut edes lähdössä viettämään sellaista, vaan menossa ihan vain illalliselle, mutta sellainen siitä muodostui.

Olin päättänyt jo etukäteen, että haluan mennä pääsiäisenä ulos syömään. Valitsin ravintolaksi yhden suosikkipaikoistani Helsingissä eli ravintola Chérin. Se on ranskalaishenkinen, tunnelmaltaan olohuonemainen ravintola, jossa ruoka ei petä ikinä. Tällä kertaa söin siellä vain pääruoan, sillä halusin jatkaa vielä toiseen suosikkipaikkaani.




Pääruoaksi söin täyteläisen hummeririsoton. Risotto oli aivan täydellistä ja haluaisin mennä syömään saman annoksen uudestaan. Jälkiruokaa varten otin suunnaksi Strindbergin, joka myöskin mielestäni tavoittelee Pariisin tunnelmaa. Esplanadilla sijaitseva Strindberg on ainakin itselleni sellainen hieman parempi kahvila, ja käyn siellä aina silloin tällöin tunnelmoimassa ja haaveilemassa Pariisista. Harmi, että heiltä oli tällä kertaa macaronsit loppu, sillä se on aina vakiotilaukseni kahvin kanssa.  

Tästä oli tarkoitus vielä lähteä kiertämään kuvankaunis Töölönlahti, mutta kello oli ehtinyt jo niin pitkälle, että oli pakko lähteä kotiin koiran luo. Minulla oli aivan ihana, aurinkoinen ja ennen kaikkea herkullinen Pariisi-päivä Suomen Helsingissä. Au revoir!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti