keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

Juustokakku-uuunipuuro


Uunipuurosta on tullut nyt pysyvä osa elämääni ja löysin taas uuden tavan tehdä sitä. Tämä on jonkinlainen uunipuuron ja juustokakun yhdistelmä, ja kaikille puurokammoisille tiedoksi, että tämä ei maistu yhtään kaurapuurolle!

Voit tehdä tämän mistä tahansa marjoista. Itse tein ensimmäisellä kerralla mustikoista, mutta nyt mustikat jotenkin kyllästytti ja tein puuron vadelmista. Tämä oli itse asiassa paljon raikkaampi ja herkullisempi kuin mustikkaversio. Tai ehkä olen vain viime aikoina syönyt liikaa mustikoita.

Tämä puuro on hyvä aamu- tai iltapala, sillä siinä on reilusti kuitua, mutta myös proteiinia rahkasta. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli myös kananmunaa, mutta itse en nähnyt sille tällä kertaa tarvetta. Jos kuitenkin haluat aamuusi enemmän proteiinia, niin muna ei maistu tässä yhtään. Itse myös laitoin rahkan lisäksi hieman maustamatonta tuorejuustoa, mutta pelkästä rahkastakin tulee erittäin onnistunut lopputulos. Tuorejuusto tekee puurosta hieman juhlavamman.



Vadelmainen juustokakku-uuunipuuro 3-4 annosta

1 banaani
3 dl mantelimaitoa
1,5 dl pakastevadelmia
1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl chian siemeniä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
(1 muna)

Rahka-tuorejuusto täyte 

1 prk maitorahkaa
0,5 prk maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl sitruunan mehua
sokeria

Vaahterasiirappia

Muussaa banaani haarukalla, ja sekoita joukkoon maito sekä kuivat aineet (ja halutessasi muna). Laita sokeria oman maun mukaan. Lisää jäiset vadelmat. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka, sitruunan mehu sekä sokeri. Pudottele lusikalla seoksesta nokareita puuroon sinne tänne ja viimeistele vadelmilla sekä halutessasi vaahterasiirapilla. Paista 175 asteessa n.  30minuuttia. Minusta tämä puuro on parasta jääkaappikylmänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti