lauantai 16. maaliskuuta 2024

Taidemaalariliiton teosvälitys




Kävin tänään nauttimassa aimo annoksen kulttuuria Helsingin Kaapelitehtaalla. Siellä järjestetään Suomen suurin kuvataidetapahtuma, Taidemaalariliiton teosvälitys ja jos sinua kiinnostaa, niin tilaisuus on avoinna vielä huomenna!

Tapahtuma on maksuton ja avoinna kaikille - näin paikan päällä jopa pari koiraakin. Tätä tilaisuutta on vuosittain järjestetty jo 1970 -luvulta lähtien, mutta vasta vuonna 1987 se avautui nähtäväksi myös yksityishenkilöille. Teosvälityksessä on esillä satoja maalauksia ja siellä saa hyvän yleiskatsauksen maalaustaiteesta nykyajan Suomessa. Ja mikä parasta, tätä taidetta voi halutessaan ostaa vaikka omalle olohuoneen seinälle. 

Teokset olivat vaikuttavia ja taide herättää ihmisissä aina niin tunteita kuin keskusteluakin. Jokainen meistä näkee ja kokee taiteen eri tavalla, ja taide kiinnostaa meitä jokaista eri kulmasta. Joitakin tauluja olisi voinut tuijotella pidempäänkin ja löytää niistä kymmeniä eri merkityksiä. 

Löysin tilaisuudesta muutaman ihan kiinnostavan kohteen, mutta taide on hyvin arvonsa tunteva. Toukokuussa kuulemma järjestetään samantyyppinen tilaisuus suomalaiselle kuvanveistolle, grafiikalle sekä valokuvataiteelle, ja tahdon käydä kyllä sielläkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti