sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

Kevättä messuilta



Kävin perjantaina kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. Olen käynyt siellä lähes joka kevät, ja chilimyyjän kohdalla iski kaiho, kun minulla oli aina tapana ostaa sieltä chilintaimi miehelle. Tällä kertaa en lähtenyt etsimään yhtään taimea, sillä parveke on vielä ihan alkutekijöissään. Mielestäni messut oli myös aikaisemmin keväällä kuin yleensä, en nimittäin nyt ihan vielä laittaisi parvekkeelle yhtään mitään mahdollisten yöpakkasten vuoksi. 

Messuilla oli kiva kierrellä ja ihastella kaikkea kaunista. Nykyiselle parvekkeelle mahtuu tuplasti enemmän kaikkea kuin edellisessä asunnossa. Jossain vaiheessa ajattelin ostaa parvekkeelle uudet kalusteet, mutta se saattaa olla vasta ensi kevään hommia - tai sitä seuraavan. Jonkinlainen säilytysarrku on  ainoa kaluste joka tänä keväänä on pakko saada, jotta saan parvekkeella lojuvat tavarat siististi piiloon. 

Ostin messuilta siemeniä, ravinnepuikkoja, alkoholitonta mansikkakuohujuomaa, kotimaisia tulppaaneja sekä yhden pienen viherkasvin. Rönsyliljaa minulla ei ole hetkeen ollut, mutta pidän sen rönsyileväsä luonteesta. Ravinnepuikot on käteviä kesäkukkien lannoitukseen ja kuohujuomalle on käyttöä sitten kun saan parvekkeen uuteen loistoon. 

Vähän harmitti kun en voinut ostaa kassikaupalla ihania pelargonioita parveketta varten. Sisällä ei ole niille tilaa eikä ne vielä selviäisi parvekkeella. Myös narsissit olivat jo aika kivan näköisiä, mutta tuon parvekesotkun keskellä niistä ei juuri olisi iloa. 

Messuilla oli kuitenkin kivaa ja kodin ulkopuolinen toiminta piristää kummasti. Olen huomannut, että kun teen maanantaista torstaihin etätöitä kotoa käsin, niin perjantaina vapaapäivän koittaessa kaipaan heti pois kotoa. Oli se sitten ulkoilua, messuilua tai kaverilla vierailua, mutta kotona en jaksa silloin olla. Tässä keväällä on tulossa onneksi muitakin
kivoja messuja - ainakin ruoka- ja lemmikkimessut! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti