sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

L - O - M - A
Minun ensimmäinen ja ainut kesälomaviikko alkaa olla lopuillaan. Jotenkin lomaa ja vapaa-aikaa osaa arvostaa ihan toisella tavalla, kuin ennen työelämää. Lomailu tuntui aivan ihanalta, vaikka minulla onkin sellainen taipumus, että suoritan lomaa. Mietin mitä kaikkea pitäisi ehtiä tekemään ja se itse lomailu jää sivuseikaksi. Tiistain jälkeen oli pakko luovuttaa, kun olin jo ihan loppu lomailusta. Päätin, että loppuviikon menen fiiliksen mukaan ja se oli tämän loman paras päätös. 

Viikon aikana piipahdin kotipuolessa, kävin haudalla kahdesti ja pääsin vihdoin Taistonkin kanssa haudalle asti. Suunnitelmissa oli mennä Suomenlinnaan viettämään kesäpäivää, mutta lopulta se aiheutti kuitenkin liikaa stressiä, joten jätin välistä. Sen sijaan menin leppoisalle kävelylle Kaivopuiston rantaan, otin eväsleipää ja kahvia mukaan, ja jälkiruoaksi nappasin Helsingin jäätelötehtaan kioskilta jättijäätelön! 

Loppuviikolla ystävä tuli kahdeksi yöksi majailemaan sohvalleni. Ensimmäisenä päivänä kävimme tutustumassa Munkkiniemen uimarantaan ja lopulta päädyimmekin kävellen Espooseen asti. En vieläkään tiedä miten siinä niin kävi, mutta voin sanoa, että retkikoira oli aika loppu tuon lenkin jälkeen. Mutta meillä oli hauskaa eikä ollut kiire minnekäään. Lenkin jälkeen teimme kotona hirviburgerit ja menimme syömään ne ulos talon pihalle. Loppuilta kului hömppäkomedioiden ja jutustelun parissa. Hän oli minulle aivan korvaamaton tuki miehen kuoltua, ja on sitä edelleen. Hän on ihminen, jonka kanssa on helppo ja välitön olla eikä meillä kovin helposti lopu jutunjuuret kesken. 

Toisena päivänä olimme rauhallisesti kotosalla ja teimme päivälliseksi vietnamilaisia kesärullia. Illalla suuntasimme Kivinokan kesäteatteriin, jossa esitettiin Viulunsoittaja katolla. Vaikka olen sen kerran aiemmin nähnyt miehen kanssa kaupunginteatterissa, niin enpä siitä oikein mitään muistanut. Esitys oli hyvä ja meille sattui hieno kesäilta. Oikeastaan koko lomaviikollani oli hyvät säät, mikä oli ihan kiva, ettei jäänyt lomailematta sateen vuoksi. 

Tänään on tämän loman ensimmäinen päivä, kun olen vain ollut. Nukuin pitkään, söin mansikoita aamiaiseksi ja pesin pyykkiä. Huomenna takaisin töihin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti