torstai 25. elokuuta 2016

Eläviä kuvia





 


Tällä kertaa vietimme hääpäivää varsin perinteisin menoin; illallinen ja elokuva. Olemme yrittäneet päästä ravintola Farangiin monen monta kertaa, mutta aina se on ollut täynnä. Nyt vahingosta viisastuneena varasimmekin pöydän jo monta kuukautta aiemmin ja viimein pääsimme sisään. Olen käynyt vain kerran aiemmin kyseisessä ateriafirmassa, ja siitä asti olen haikaillut sinne uudestaan. 

Viimeksi nautiskelimme maistelumenuja, joten tällä kertaa menimme suoraan á la carte listan puolelle. Farangissa ruoat ovat jaettavia, joten otimme seurueena muutaman annoksen, josta jokainen pääsi sitten maistelemaan. Oma henkilökohtainen suosikkini on edelleen karamellisoitu possu, mutta löytyy listalta muitakin hyviä makuja. Myös drinkkilista oli yllättävän hyvä - etenkin tarjoilijan suosittelema, aasialainen irish coffee vei kielen mennessään. 

Illallisen jälkeen iltamme jatkui elokuvan parissa. Kesäkino Engel on Helsingin ainoa ulkoilmaelokuvateatteri ja se vaikutti niin romanttiselta miljööltä, että tiesin sen sopivan hääpäivän ohjelmistoon. Kävelimme tänä loppukesäisenä iltana kaupungin läpi, katuvalojen ja katusoittajien saattelemana, ilma oli lämmin ja jotenkin satumainen. Kaisaniemen tienoilla joku viulisti tulkitsi Cats-musikaalista tunnettun Memories -kappaleen ja se tuntui jotenkin juuri niin oikealta siihen kohtaan. 

Elokuva esitettiin siis café Engelin sisäpihalla, joka sijaitsee aivan Senaatintorin tuntumassa. Katsomo oli katettu ja lämmittimetkin puhkuivat nurkassa, joten elokuvia voi käydä katsomassa huonommallakin säällä. Ennen näytöstä on myös mahdollista ostaa elokuvaan syötävää tai juotavaa, ja elokuvan ajaksi voi käpertyä paikanpäältä löytyviin viltteihin. 

Melko täydellistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti