sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kuinka oivallista!
Olimme eilen koko päivän etsimässä miehelle uutta talvitakkia, mutta tuloksetta. Tämä oli jo toinen kierros kyseistä lajia, eikä sopivaa takkia vain tunnu löytyvän. Onneksi eilinen reissu ei kuitenkaan ollut täysin turha, vaan saimme täydennettyä astiakaappiamme. Ihan kuin siellä olisi ollut tilaa enää millekään.

Minua on jo pidempään vaivannut kunnollisten arkiastioiden puute. Olemme aina vain ostaneet Ikeasta uuden setin kuluneiden tilalle, mikä ei pidemmän päälle ole kovinkaan kauaskantoista. Ikean astioiden laatu on kovin heikko, etenkin jos niitä pesee päivittäin tiskikoneessa. Lasitus ei kestä kuin pienen hetken, jonka jälkeen kaikki haarukan tai lusikan vedot jäävät lautasten pintaan. Sama homma kahvikupeissa. Kahvikuppeja uusin tuossa jokin aika sitten vähän kestävämpiin ja nyt oli lautasten vuoro. 

  Olen todella pitkään haaveillut Arabian Arctica lautasista, sillä tiedän Arabian laadun kestävän käyttöä. Tuossa toissailtana kuitenkin, kun tutkailin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, putkahti silmieni eteen aivan yhtäkkiä Marimekon Oiva- sarja. Se on keramiikkamuotoilija Sami Ruotsalaisen suunnittelema, selkeälinjainen astiakokonaisuus ja se sai siltä istumalta heti täyden huomioni. Arkiastia vaatimukseni olivat melko vaatimattomia; niiden pitäisi kestää käyttöä ja olla valkoisia. Oiva vastasi tarpeitamme ja vain muutamaa ajatusta myöhemmin olin jo kassalla lautaspinojen kanssa. Saimme lautaset vähän niin kuin lahjana, joten kiitos niiden ostajalle. Itse olisin ostanut lautaset pari kerrallaan, mutta nyt saimme kerralla useamman kappaleen sekä matalia että syviä lautasia. Oiva -sarja miellytti silmääni yksinkertaisen muotonsa vuoksi. Lisäksi olen sen verran perinteinen, että keittolautasen pitää olla lautanen eikä kulho, ja tähän pyyntöön astiasto vastasi. Uskon myös näiden kestävyyteen, sillä myyjä mainosti, että ne voi laittaa vaikka uuniin jos siltä tuntuu! Sarjaan kuuluu myös kulhoja, leipälautasia sekä erittäin kiva teepannu, joten katsotaan josko vähitellen saisin kokoelmaani kasvatettua. Nyt kun on nämä kiireellisimmät hankittu, voi muita osia keräillä rauhassa. Ja ensin tarvitaan kyllä se toinen tai isompi astiakaappi ja keittiö.

Väri- ja kuviovaihtoehtoja olisi ollut, ja musta-valkoinen pallokuvio olisi kyllä kiehtonut silmääni, mutta valitsin kuitenkin valkoisen. Tähän on olemassa kaksi erittäin yksinkertaista syytä. Ensinnäkin valkoisen halusin sen monipuolisuuden vuoksi. Sitä voi helposti yhdistellä kaikkiin väreihin ja jo olemassa olevat Arabian Runo astiat sopivat myös Oivan jatkeeksi. Ja toisekseen, minulla on tapana kyllästyä asioihin, jos ne ovat liian värikkäitä tai muuten vain silmiinpistäviä.


Joten mitäs tuumaat, eikö ollutkin oikein oivallinen hankinta? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti