torstai 20. lokakuuta 2016

Mifuttaako?Oletko sinä jo kuullut Mifusta? Mifu on Valion luotsaama uusi paistettava ruokarae, jolla saat lisättyä helposti proteiinia ruokavalioosi tai vaikkapa korvattua lihan. Kasvissyöjille tämä siis soveltuu mainiosti, mutta vegaanin kannatta jättää tuote hyllyyn. Tämä paistettava ruokarae sisältää maitoproteiinia, eli se sopii minulle, toisin kuin vaikkapa kilpailevat palkokasvivalmisteet Härkis tai Nyhtökaura. Sappikivien vuoksi kun en voi papuja, linssejä tai muita vastaavia syödä, niin Mifu on erittäin tervetullut vaihtoehto.

Oikeastaan kukaan tuttuni ei ollut vielä maistanut Mifua, joten varsinaisia käyttäjäkokemuksia en saanut etukäteen. Tiesin sen muistuttavan raejuustoa, ja sitähän sieltä purkista näytti löytyvän. Mifua löytyy maustamattomana versiona sekä lisäksi on pari valmiiksi maustettua, joista meillä oli kokeilussa meksikon pippuri. Maku oli mieto ja koostumus muistutti mielestäni hieman halloum-juustoa.


Näin ensimmäisellä kerralla en valmistanut Mifua mitenkään erikoisesti, vaan paistoin muun ruoan lisukkeeksi. Itse en ehkä lähtisi sillä kokonaan lihaa korvaamaan, mutta lautasen täytteeksi se soveltuu mainiosti. Kuvittelin mifupalleroiden ottavan pannulla hieman enemmän paistopintaa, mutta rapeus sai kyllä jäädä unholaan. Tästä ehkä vähän miinusta. 

Mifun kaveriksi paistoin kanaa sekä myskikurpitsa-peruna paistoksen, johon lisäsin hieman rapeita pekonimuruja, paahdettuja pekaanipähkinöitä sekä balsamicoetikkaa. Oli oikein maistuva ja täyttävä torstaipäivän ateria! 

Uskoisin, että jääkaapistamme tulee löytymään vielä toisenkin kerran Mifua. Sitä voisi maustaa hieman lisää ja laittaa vaikka tacoihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti