lauantai 8. lokakuuta 2016

Serkusten päivä


Tiesitkö, että päivässä ehtii kummallisen paljon, kun herää aikaisin? Tänään heräsin useampaa tuntia aiemmin kuin yleensä ja ehdin kierrellä kirpputorilla, käydä jäätelöllä ja seisoa kauhan varressa. En tietenkään heräile ihan huvikseni, vaan heräämiselle oli tärkeä syy - serkku tuli maalta kaupunkiin ja vietettiin kiva päivä tyttöjen kesken.


Sen tarkempaa ohjelmaa emme etukäteen suunnitelleet, vaan ajattelimme mennä minne tuuli vie. Aloitimme päivän lounasaikaan ja päätin tehdä kahvin kaveriksi graavilohileipiä. Halusin niihin hieman enemmän ruokaisuutta, joten laitoin pohjalle kerroksen perunasalaattia. Ja sehän sopi lohen kanssa oikein hyvin! Jälkkäriksi oli Brunbergin herkullisia suukkoja, jotka sattuivat olemaan kaupassa juuri sopivasti tarjouksessa. 



Vein serkun käymään uudessa sisustustavaraliikkeessä, joka on avattu tähän aivan kotimme lähistölle. Siellä kuluikin muutama tovi ostopäätöstä tehdessä, mutta lopulta molemmille kuitenkin lähti jotakin mukaan. Siitä päädyimme vielä yhdelle kirpputorille, joka johti päivällisen venymiseen. Saimme lopulta ruoan valmiiksi vasta iltasella, mutta hyvällä aterialla saa onneksi paljon anteeksi.


Päivälliseksi valmistin jotain, mikä on nykyään yksi lempiruoistani; sitruunaista rakuunakalkkunaa. Lisukkeina oli uunijuureksia, ohraa, salaattia sekä lihalle kermainen rakuunakastike. Ateria upposi jokaiselle ja ruokailun jälkeen olikin jo serkun kotimatkan aika. Autolla körötellessä kun menee useampi tunti, mutta silti ihanaa, ettei välimatka haittaa kylässä käymistä. Minulla ainakin oli vauhdikas ja eloisa päivä, toivottavasti sinullakin! :)




1 kommentti:

  1. Kiitos!! ❤ Oli ihana päivä ja pääsin kuin pääsinkin kotiin nukahtamatta rattiin. ��

    VastaaPoista