torstai 7. syyskuuta 2017

Muhevan mehevä



Kurpitsat ovat taas valloittamassa kaupan hyllyjä ja minähän tietenkin hullaannuin siitä. Viime syksynä virallisesti rakastuin myskikurpitsaan, sillä ennen sitä olin vain hieman varoen tutustunut siihen. Siitä kuitenkin saa monenlaista mainiota ruokaa ja mikä parasta, kurpitsasta voi myös leipoa. Tein jo loppukesällä yhden kurpitsapiirakan kun en jaksanut enää odottaa, mutta nyt pääsen ihan kunnolla vauhtiin. Olen löytänyt jo monta hyvää reseptiä, ja tässä niistä ensimmäinen: kurpitsakeksit.

Kun ajattelen kurpitsakeksiä, mieleeni piirtyy kuva muhevasta pikkuleivästä, jonka kuori on rapsakka ja sisus mahtavan mehevä. Tällaista lähdin siis hakemaan ja lopulta löysin sopivan oloisen ohjeen. Kurpitsasose tuo omaa makeuttaan samalla kun se kosteuttaaa ja mausteiden sinfonia räjäyttää loput potista. Täydellinen kahvin kaveri.

Ainut virhe minkä tein oli se, että laitoin keksit liian lämpimänä purkkiin. Näin ollen yön aikana ihana rapsakka kuori oli tipotiessään. Muista siis maltillisesti odottaa, että keksit jäähtyvät kunnolla, vaikka ei niissä kauttaaltaan pehmoisinakaan mitään vikaa ole. Soseen voit keittää itse tai oikaista kuten minä tein - tölkkiversio on aivan yhtä hyvää. Tarvitset siis 100 grammaa voita ja 3,5 desiä sokeria. Ne vaahdotetaan, mukaan lisätään yksi muna ja lopuksi 2,5 desiä kurpitsasosetta. Toisessa kipossa sekoitetaan keskenään 6 desiä vehnäjauhoja, 1 teelusikallinen sekä ruokasoodaa että leivinjauhetta ja puolikas teelusikallinen neilikkaa, inkivääriä sekä muskottipähkinää. Jauhot lisätään vaahdon joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Kahdella lusikalla taikinasta saa pallomaisia möhkäleitä pellille ja niitä paistetaan 12-14 minuuttia 175 asteessa. Kastelemalla lusikoita saat taikinan irtoamaan niistä paremmin. Keksit eivät oikeastaan kohoa uunissa, joten niitä voi laittaa pellille melko tiiviistikin. 

Kuten huomaat, kyseesä on yllättävän helppo ohje ja silti niin käsittämättömän makoisa lopputulos. Saatoin leipoa myös jotain muuta kurpitsaherkkua, mutta nyt tieni vie keksipurkille... 

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköiset kurpitsakeksit! Täytyypä kokeilla tuota reseptiä :)

    VastaaPoista