torstai 12. lokakuuta 2017

Kannattaa nautiskella


Kuten olen jo useasti todennut, kurpitsa sopii täydellisesti niin pää- kuin jälkiruokiinkin, esimerkiksi mahtavaan kalacurryyn, lempeän tuliseen sosekeittoon, makeaan piirakkaan tai kekseihin. Nyt kurpitsa kuitenkin hyppäsi pastakastikkeeseen ja ehkä tätä järjettömän nopeaa ruokaa tehdään kohta teilläkin! Pasta Alfredo on pastojen klassikko, joka koostuu voista, parmesaanista sekä kermasta. Omaan makuuni se on liian tuhti ja juustoisa, joten päätin kokeilla Pasta Alfredon pikkusiskoa Pumpkin Alfredoa. Siinä osa perusaineksista korvataan samettisen pehmeällä kurpitsasoseella. 

Tämä ruoka on erittäin nopea valmistaa, saat noin 15 minuutissa aterian lautasellesi. Kastike valmistuu näppärästi sillä välin kun pasta kiehuu - olettaen tietysti, että kurpitsasose on jo olemassa. Itse tein tällä kertaa soseen itse myskikurpitsasta, mutta keitin sen jo aamulla, niin se oli valmiina odottamassa kun nälkä yllätti. Kurpitsa Alfredo tuotti kyllä pienoisen pettymyksen, sillä ei se itse kurpitsa kovin paljoa maistunut. Ehkä maku voimistuisi hieman, jos kurpitsan paahtaisikin keittämisen sijasta. 


Tämän aterian loihtimiseen tarvitset korkeareunaisen paistinpannun sekä kattilan, jossa keität kahdeksan tagliatelle pastapalloa. Kun odotat pastaveden kiehumista, voit kuoria ja pilkkoa kaksi valkosipulin kynttä sekä raastaa reilun desin verran parmesanjuustoa. Heitä pastat suolattuun veteen ja pannulle kuusi ruokalusikallista voita. Paista valkosipulia hetken aikaa, lisää 2,5 desiä kurpitsasosetta, pienen pieni ripaus muskottipähkinää, 1,5 desiä kermaa ja se raastettu juusto. Kastiketta sekoitellaan niin kauan, että juusto sulaa, jonka jälkeen joukkoon lisätään puolikypsä pasta ja desin verran pastan keitinvettä. Annetaan pastan kypsyä loppuun kastikkeessa, jolloin se imee kaikki maut itseensä ja viimeistellään ruoka tuoreella persilijalla.

Tämä kannattaa nautiskella lempikulhosta, pehmeällä sohvalla ihanan torkkupeiton ja hyvän ohjelman kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti