keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Paljon parempaa kuin tavallinen hattara

Yksi parhaita juttuja syksyssä on pimenevät illat ja tunnelmalliset valot. Linnanmäki ottaa tästä ilosta kaiken irti, ja hurmaa huvipuistoväen ihanilla valokarnevaaleilla. Karnevaalit järjestetään joka syksy näihin aikoihin ja viime käynnistäni olikin jo luvattoman paljon aikaa. Viimeksi kun olen vuosia sitten karnevaaleilla käynyt, niin oli kyllä tavattoman kylmä ja olenkin tässä pohtinut, että järjestettiinkö tämä joskus myöhemmin syksyllä vai oliko silloin vaan pakkasukko aikaisemmassa?

Nyt oli ihanaa kun pääsin tuonne yhdessä miehen kanssa, sillä onhan tuossa nyt vähän jotain romanttistakin. Itsestäni ainakin tuntui kuin olisi ollut jossain elokuvassa jossa tivoli saapuu kaupunkiin ja pojat ostavat tytöille hattaraa. Tuota makeaa herkkua minäkin sain ja jopa vielä hohtavana versiona! Kuvassa se ei valitettavasti kauheasti näy, mutta hattaran keskellä oli valotikku, jonka sai vilkkumaan ja välkkymään. Paljon parempaa kuin tavallinen hattara. 


Hehkuvan hattaran lisäksi nautiskelimme kanakoreista ja kuumasta kaakaosta, pelasimme hassuja pelejä ja fiilistelimme valoja. Linnanmäki oli jälleen kerran saatu uskomattoman kauniiksi, ja mielestäni tunnelma valokarnevaaleilla on aina jotenkin erilainen kuin kesäisessä huvipuistossa. Kesällä ihmiset vain kiirehtivät hiki hatussa laitteesta toiseen, mutta tuolla meininkin on jotenkin rauhallisempaa. Tai ehkä sen vain näkee eri tavalla, sillä itse nautin niin suunnattomasti aina näistä valokarnevaaleista. Tuntuu vain, että muutkin ihmiset tunnelmoivat kaunista näkymää, kiireettömyys häviää ja nautitaan vain kaikenmaailman herkuista. Ihmiset ovat täynnä lapsenmielistä huvipuiston riemua ja iloa. Että ne hurjat ja kuka kestää parhaiten -laitteet eivät olekaan se pääasia.

Jos sinua kiinnostaa tämä kyseinen tapahtuma, niin se on avoinna vielä sunnuntaihin asti ja sisäänpääsy on ilmainen. Kaikki laitteet eivät ilmeisesti ole käytössä ja jotkut laitteet ovat puolestaan ilmaisia, mutta vaikka et menisi yhteenkään vekottimeen niin on tämä kyllä näkemisen arvoinen juttu. Ota ystävä, tuttava, puoliso tai äiti mukaan, mene nauttimaan ja täytä itsesi ilolla!


8 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Olen aina haaveillut pääseväni käymään linnanmäen valokarnevaaleilla :) harmiseni täältä on hieman matkaa piipahtaa käymässä.

  VastaaPoista
 2. Ei ole koskaan tullut käytyä valokarnevaaleilla :) Vaikka Helsingissä asun.

  VastaaPoista
 3. Oon käynyt valokarnevaaleilla joskus melkein 10 vuotta sitten. Mä en uskalla mennä mihinkään laitteisiin, mutta valokarnevaaleille olisi kiva mennä taas joskus fiilistelemään :) Tasan vuosi sitten olin Kööpenhaminassa ja siellä oleva Tivoli on myös tosi upea tähän aikaan, siellä on Halloween-koristelut isollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valokarnevaalit ja tivolit on ihanan tunnelmallisia :)

   Poista
 4. Ihanaa Anna, että kävitte Lintsin Valokarnevaaleilla :) Lintsi on minulle todella tärkeä paikka ja tein itsekin siitä taas postauksen. Olet saanut hyviä kuvia otettua ja olet ollut kuvaamassa Kehrää ja Rinkeliä juuri samassa paikassa kuin minä.

  Nuo Valohattarat oli vain pakko syödä eikä haitannut yhtään vaikka sormet ja naama oli ihan sokerissa tämän jälkeen. Aurinkoista päivää ja rapsutuksia karvakaverille :)

  VastaaPoista