maanantai 9. lokakuuta 2017

Liikkuvaisen pikkukoiran vaatekaappiKun syksy koittaa ja ilmat viilenevät, alkavat äidit aina päivittää lapsiensa vaatekaappia. Niin myös minä. Joka syksy katson ja sovitan, että vanhat vaatteet ovat vielä karvalapselle sopivia. Pesen ja huollan ne talven varalle, ja hankin pienien tilalle sopivampia. 

Meidän terrierillä on melko olematon karvapeite, joten lämmitystä kaivataan jo nyt. Ostin viime syksynä ihanan sadetakin, mutta muutaman käyttökerran jälkeen se osoittautui erittäin epäkäytännölliseksi. Päätin kuitenkin, että sillä mennään nyt ainakin ensi syksyyn, kun se tuli hankittua. Muuten se oli siis loistava, mutta tarrakiinnitys ei pysynyt tämän hulivilin perässä. Niinpä yksi suuri kriteeri pikkukoiran vaatteissa on käytännöllisyys, ei ulkonäkö. Et vain yksinkertaisesti tee mitään epäkäytännöllisellä asulla, joka ei pysy liikkuvaisen koiran menossa mukana.

Meillä Taiston vaatekaappi koostuu pääasiassa lämpimistä fleecehaalareista sekä huppareista. Tuo mustavalkoinen neulehuppari on sekä minun että koiran suosikki - se on lämpöinen, mukava päällä eikä se haittaa liikkumista. Fleecehaalarit ovat kovassa käytössä talvipakkasilla ja yleensä meillä turvaudutaan myös kerrospukeutumiseen. Uskon, että Taisto itsekin pitää vaatteista, sillä kylmillä tai sateisilla ilmoilla ulkoilu onnistuu huomattavasti paremmin kun on vähän varusteita yllä. Olen myös ehkä hieman sellainen laatuvaatemutsi, sillä en suostu ostamaan vaatteita, jotka eivät ole laadukkaita tai kestäviä. Koiran päällä vaatteen tulee kestää koviakin otteita - välillä niitä nimittäin myös vähän maistellaan ja riepotellaan. Lisäksi niiden kanssa pyöritään ties missä eli niitä pitää pestä melko usein. 
Viime syksyn hutiostoksen tilalle piti nyt saada uusi sadetakki. Olin jo etukäteen päättänyt, että ostan paljon puhutun Pompan. Viime syksynä oikein harmitti, kun ne osuivat silmääni vasta kun olin jo yhden takin ehtinyt ostamaan. Nyt kuitenkin meillä on Pomppa ja se on aivan mahtava! 

Ensin tarkoituksenani oli ostaa ihan vain KevytPomppa sadepäivien varalle, mutta päädyin kuitenkin lämpimämpään PaddyPomppaan. Ajattelin sen palvelevan parhaiten näin talven tullessa - ja voihan sen KevytPompan ostaa keväämmällä, kun tämä käy liian lämpimäksi. Sadeasu kun on meillä ihan pakollinen, ilman sitä koira ei liiku metriäkään jos vettä tulee taivaalta yhdenkään pisaran verran.

Mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä Pomppa on paras koirien takki, mihin olen ikinä törmännyt. Se istuu täydellisesti, ei pyöri päällä, ei rajoita koiran liikkumista ja mikä parasta - siinä on todella kätevä klipsukiinnitys. PaddyPomppassa on pehmeä antistaattinen karvavuori, eristävä vanutäyte sekä tuulta ja vettä hylkivä päälikangas. Takki peittää ja suojaa isoja lihasryhmiä, ja takahalkio antaa hännälle tilaa heilua. Pitkän kauluksen saa taitettua pois tai pidettyä pitkänä suojaamassa niskaa ja kylkiheijastimet auttavat pitämään koiran turvassa pimeälläkin.
Meillä tästä tuli ainakin heti hitti. Takki on helppo pukea, kun ei tarvitse pujotella tassuja mihinkään ja koiran on selkeästi hyvä olla takin kanssa. Sen kanssa voi istua, maata, kaivaa, juosta ja riehua. Tälle kahdeksan kiloiselle terrierille Pompan koko 37 oli sopiva ja takin alle mahtuu vielä talven kylmimpään aikaa tuollainen fleecehaalari. Kerrassaan täydellinen paketti minun täydelliselle paketilleni!

7 kommenttia:

 1. Voi ei ihania koirajuttuja! Koirakuume vaan kasvaa ja kasvaa :D

  VastaaPoista
 2. Ihana Taisto. Kauniit syksyiset kuvat. Kyllä koiralapsikin voi tarvita päälle pantavaa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana Taisto on :) Onko hän brasilianterrieri vai tanskalais-ruotsalainen pihakoira? Näyttää erittäin terhakkaalta terrieriltä :D

  Itselläni on russeliriiviö tyttö Minnie the Dog ja tällä samalla nimellä löydät hänen FB-sivunsa. Russeleille ei ole pohjavillaa joten Minnie on pennusta saakka käyttänyt takkia/pomppaa heti kun ilmat menevät pakkaselle. Olen suosinut Hurttaa mutta tämä Pomppa tuntui kiinnostavalta. Käytämme myös sadetakkia ja sadehaalaria pahimmilla keleillä. Ystäväni, joka kasvattaa amerikankarvattomia terrierejä on tehnyt Minnielle mittojen mukaan myös punaisen fleecehaalarin.

  http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Taistonkin äiti on amerikankarvaton, isä rottaterrieri :)

   Poista
  2. Voi miten ihana yhteensattuma! Ehkä tunnetkin Kennell Adelmas pitäjän?

   Poista
 4. Meillä on chihuahua ja hänkin on alkanut palelemaan ulkona taas näin syksyn tullen, joten vaatteita pitäisi päivittää.

  VastaaPoista