sunnuntai 29. syyskuuta 2019

I did it my way


Syksyn tullen hullaannuin taas Starbucksin pumpkin spice latesta. Kävimme kavereiden kanssa nauttimassa tuon ihana kupin kuumaa ja yksi kavereista tokaisi, että "Anna, mikset tee näitä itse kun teet kaikkea muutakin?" Siihen selitin jotain Starbucksin helppoudesta ja omasta laiskuudesta, mutta mitään hyvää syytä minulla ei ollut. Niinpä päätin kokeilla pärjäisinkö kahvilan baristoille.

Pumpkin spice latteen tarvitaan pumpkin spice siirappia ja siirappiin puolestaan tarvitaan pumpkin spice mausteseosta. Loogisesti aloitin tietenkin mausteseoksesta, eli jauhoin yleiskoneen maustemyllyllä maustepippureita hienoksi jauheeksi ja sekoitin joukkoon kanelia, inkivääriä sekä muskottipähkinää. Mausteesta keitin siirapin, jota sitten laitoin kahvin pohjalle ja odotin maistamista kuin lapsi lahjoja jouluaattona! 

Siirappi oli melko vaivatonta valmistaa, ja sainkin siitä idean, että voisin tehdä erilaisia makusiirappeja ihmisille joululahjaksi. Itse jouduin kyllä kahvin joukkoon lisäämään vielä sokeria, sillä mielestäni pumpkin spice laten pitää olla erityisen makea, mutta en kuitenkaan halunnut enempää siirapin mausteisuutta. Latteni pääsi melko lähelle Starbuksin vastaavaa, ja tietysti vasta jälkiviisaana tutkin mitä siinä alkuperäisessä oikein on. Omasta maustesekoituksestani uupui neilikka, mikä ehkä vaikutti täydellisen makuvihahduksen löytymiseen. 


Tässä vielä tarkemmat ohjeet!

Mausteseos

4 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl muakottipähkinää
1 tl maustepippuria
(neilikkaa)

Sekoita mausteet hyvin keskenään.

Kahvisiirappi

3 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 dl kurpitsasosetta
1 rkl pumpkin spice mausteseosta

Ainekset sekoitetaan paistinpannulla ja kuumennetaan kiehuvaksi. Seoksen annetaan kuplia miedolla lämmöllä 10-15 minuutta siirappiseksi, jäähdytetään hetki ja laitetaan pulloon. Siirappi säilyy jääkaapissa n. pari viikkoa.

Pumpkin spice latteen tarvitset pari ruokalusikallista pumpkin spice siirappia, kuumaa espressoa, lämmintä maitoa ja maitovaahtoa - tai erikoistilanteessa kermavaahtoa. 


1 kommentti: