lauantai 5. lokakuuta 2019

Illalliskulhot



Saimme pitkästä aikaa illallisvieraita, ja halusin tarjota jotain hieman erilaista. Ruoasta oli saatava myös kasvisversio, joten poke bowl oli oikein mainio idea tähän kohtaan. Tein kaikille pohjan kulhoon valmiiksi, ja jokainen sai itse sitten valita päälisukkeen sekä kastikkeet.

Perinteisen kalavaihtoehdon lisäksi valmistin uutta Yosan kaurapalaa. Se on tofun tyyppinen valmiste, mutta se on tehty kaurasta ja herneproteiinista. Viipaloin kaurapalan sopiviksi ja laitoin yöksi kuivamausteita pintaan - mustapippuria, kurkumaa, cayennepippuria sekä suolaa. Ennen tarjoilua paistoin ne pannulla hunajan kanssa, jonka jälkeen paneroin palat pankojauholla ja paistoin uudestaan kullanrapeaksi. Niistä tuli erittäin maukkaita ja vierailtakin tuli kehuja.



Kulhoihin laitoin pohjalle sushiriisiä, tuoretta kurkkua, retiisiä, avokadoa, tuoretta ananasta sekä marinoituja ja paistettuja soijapapuja. Lisäksi pöydästä löytyi wasabimajoneesia, soijaa, soijalla ja wasabilla marinoitua lohta, teryakikastiketta, paahdettuja seesaminsiemeniä, tuoretta korianteria ja limelohkoja. Niistä jokainen sai valita mieleisensä makuyhdistelmän. 

Poke bowl on kiva ruoka tarjottavaksi, sillä sen seurassa syöminen on sosiaalista, kun jokainen kasaa omaa annostaan ja jokainen saa syödä juuri sitä mistä tykkää. Itse pidän näistä paitsi makumaailman, mutta myös esteettisyyden vuoksi. Lisäksi tämä on helppo tarjottava, kun kaikki syödään kylmänä, niin ei tarvitse miettiä saako jokainen ruokansa lämpimänä, ja kaiken muun hyvän ohella poke bowl on terveellistä ja mielettömän maukasta! 


2 kommenttia:

  1. Olipa kiva, kun pitkästä aikaa eksyin blogiisi ja huomasin, että tauon jälkeen tänne olikin ilmestynyt vaikka kuinka monta uutta postausta! :)

    VastaaPoista