maanantai 14. lokakuuta 2019

Ruskaa parvekkeella


Parveke alkaa näyttää mukavan syksyiseltä ja yhtenäiseltä. Jo yli kuukausi sitten kävin ostamassa Pirilän kukkatalosta syyskukkia ja nyt viime aikoina olen sisustellut muilla tavoin.

Tässä jokunen viikko sitten ostin uudet matot ja muutaman valon vielä lisää alennusmyynneistä. Löysin kivoja pattereilla toimivia pikkulyhtyjä ja isompiin lyhtyihin laitoin valoketjuja. Totesin, että nämä ovat helpompia kuin sytytellä ja sammutella oikeita kynttilöitä. Voi vain napsaista päälle eikä tarvitse olla vahtimassa syttyykö jokin tuleen, lisäksi nämä oikeasti valaisevat, jos iltasella tarvitsee jotakin parvekkeelta löytää.




Vitriini on näin syksyisin ja talvisin hieman vaatimaton, mutta hämmästelen kyllä pelargonioiden kestävyyttä. On ollut kuitenkin jo melko viileitä öitä ja tuolla ne yhä kukkivat innoissaan. Kesän pelargonien lisäksi parvekkeelta löytyy nyt useampi calluna ja kellokanerva, koristekaaleja, hopealankoja sekä muita syksyn kukkia. Minusta on myös upeaa kuinka ruska on saapunut parvekkeellekin - kesän jäljiltä hortensia on ottanut ihanan ruskan sävyt osakseen ja koristaa näin ollen parvekettamme edelleen. 

Parvekkeella on myös uusi pieni asukas. Rouva Pupu hääräilee milloin missäkin kukkapurkissa - toivottavasti ei kuitenkaan tihutöissä. Ihastuin näihin miniatyyripuutarha-asetelmiin ja haluaisin tehdä niitä vaikka millä mitalla lisää! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti