maanantai 5. lokakuuta 2020

Sadonkorjuuruokaa


Syksyssä ei ole mitään parempaa kuin satokauden ruoka - kurpitsat, juurekset, marjat ja muut sadonkorjuun antimet. Kuten jo vihjasinkin, valmistin perjantaina sadonkorjuuillallisen ja nyt kerron siitä hieman tarkemmin.

Pääosassa meillä oli ne oman parvekkeen maa-artisokat, joiden ympärille rakensin ateriakokonaisuuden. Olisin halunnut kokonaisen täytetyn kalkkunan, mutta pakastimessa oli tähän hätään vain possua. Äiti on joskus tehnyt possukääröjä, joiden sisään hän laittoi juustoa ja kuivattuja luumuja. Halusin tehdä siitä toisinnon ja siitähän tuli kertakaikkisen hyvää. 

Luumun ja possun yhdistelmä on taivaallinen, ja esimerkiksi jouluisin minulla onkin tapana tehdä pekoniin käärittyjä luumuja. Näitä possukääröjä varten sen sijaan nuijin possun fileepihvejä hieman ohuemmaksi, laitoin päälle palan viherpippurisulatejuustoa sekä pari luumua ja käärin rullalle. Nipistin kääröt hammastikuilla umpeen ja ripautin myllystä hieman mustapippuria pintaan. Liha oli valmiiksi maustettua, niin sen vuoksi en sitä sen liiemmin maustanut. Paistoin rulliin hyvän pinnan pannulla, jonka jälkeen haudutin ne kannen alla kerman kanssa meheviksi. 

Maa-artisokille en tehnyt sen kummempaa, pesin vain huolellisesti ja laitoin pellille öljyn, suolan ja pippurin kera. Myskikurpitsasta tein paksuja siivuja, joiden pinnalle laitoin myöskin öljyä, suolaa, pippuria sekä seesaminsiemeniä. Paahdoin kaikkia 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. 

Annoskuvasta jäi valitettavasti kermakastike uupumaan, mutta kukaan ei ole täydellinen, joten nyt joudutte kuvittelemaan sen siihen. Voin vain kertoa, että oli melkoisen maukasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti