keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Pastramiton leipä

 
Kävimme jokunen viikko sitten syömässä Helsingin Teurastamolla, joka on vanhaan teuraslaitokseen rakennettu tunnelmallinen ravintolakeskittymä keskellä kaupunkia. Me kävimme ensimmäistä kertaa ravintola B'Smokeryssa syömässä amerikkalaistyyppistä BBQ-ruokaa.

Listalta löytyi pääasiassa erilaisia grillattuja lihoja ja niiden lisukkeita. Ihastuimme ravintolan pastramiin, ja olisinkin halunnut tuolloin syödä pastramileivän. Heillä ei kuitenkaan ollut tarjota gluteenitonta leipää, joten tuolla kertaa valitsin listalta muuta. Herkullinen pastrami jäi kuitenkin kutkuttamaan mieltä, joten ajattelin hakea lihaa kotiin ja valmistaa pastramileipäni ihan itse. Eilen meillä oli vihdoin tarkoitus syödä niitä leipiä, mutta oven taakse päästyämme ravintola olikin kiinni. Se siis siitä kaikkien aikojen pastramileivästä.


Kaupan lihatiskilta löytyi kuitenkin valmista paahtopaistia, joka oli tarpeeksi lähellä alkuperäistä suunnitelmaa. Paahdoin pannulla gluteenitonta ranskanleipää ja sivelin pinnalle reilun kerroksen punajuurihummusta. Toiselle leivälle laitoin sitä paahtopaistia sekä herneenversoa, ja toiselle uppomunan. Oli muuten ensimmäinen kerta kun valmistin uppomunia, ja nyt voin sanoa, että sitä ei tarvitse ollenkaan pelätä. Se oli oikeasti tosi simppeliä ja ahh, niin herkullista. Uppomunaleivälle piti tulla myös hollandaisekastiketta, mutta se leikkasi kiinni, joten se unohdettiin. 

Punajuurihummukseen sain idea käytyäni HappyFarmersilla, sillä heidän uppomuna-lohileivässään oli pohjalla juurikin punajuurihummusta. Sitä oli oikeastaan superhelppo tehdä, mutta seuraavalla kerralla haluan vielä vähän viilata makua. Nyt se oli hyvää, mutta se voisi olla vielä parempaa. Punajuurihummus sopii sellaisenaan leivälle, juuressipsien kaveriksi, salaattiin tai kanan seuraksi. Suosittelen kokeilemaan. 

Punajuurihummus

2-3 punajuurta
1 tlk kikherneitä
2-4 paahdettua valkosipulinkynttä
2 rkl tahinia
Oliiviöljyä
Suolaa
Sitruunamehua
Sokeria
Mustapippuria
(Vettä)

Kuori ja viipaloi punajuuret uunipellille, laita päälle öljyä ja suolaa. Paahda valkosipulien kanssa 175 asteisessa uunissa kypsiksi. Laita kaikki tehosekoittimeen, lisää mausteita oman maun mukaan ja surauta tasaiseksi. Hummusta voi tarvittaessa ohentaa vedellä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti