maanantai 11. tammikuuta 2021

Maanantain kunniaksi


Nyt talvi on oikeasti tullut, kun kuurankukat piirtyvät ikkunaan ja koiralle pitää pukea ainakin kolme kerrosta vaatteita lenkille. Tällaisina päivinä on ihana syödä lämmittäviä ruokia, kuten keittoja tai tuntikausia haudutettuja patoja. Meillä päädyttiin tänään lempeän tuliseen linssikeittoon tuoreen leivän kera ja maanantain kunniaksi tarjoilin sen herkullisista jättikahvikupeista.

Tämä sopii hyvin valmistettavaksi kiireisen työpäivän jälkeen tai pitkän hiihtolenkin päätteeksi. Jos et nimittäin leivo leipää itse, niin tämä ateria syntyy alle puolessa tunnissa, ja vaikka se on nopea, on siinä kuitenkin paljon makua ja vatsakin täyttyy. Tätä voisi myös pakata termospulloon ja lähteä ihanalle talviretkelle!

Linssikeittoon tarvitset punaisia linssejä, juuressuikalepusseja sekä herneitä pakastimesta, chilitomaattimurskaa, valkosipulia, kasvisliemikuution, mustapippuria, suolaa ja sokeria. Linssit pitää huuhdella, jonka jälkeen kaikki vain kaadetaan kattilaan ja lisätään vettä niin, että se alkaa muistuttaa keittoa. Juuressuikaleet kypsyvät nopeasti, jonka jälkeen keittoa voi maistella ja lisätä halutessaan mausteita - itse lisäsin lopuksi suolaa, sokeria ja mustapippuria. Laitoin myös vähän kermaa tulisuutta taittamaan, mutta se ei ole pakollista. Sitten vain tuoretta leipää kylkeen ja nauttimaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti