keskiviikko 6. tammikuuta 2021

Polaroid Sun600

 



Arvatkaa mitä! Sain joululahjaksi mieheltä aidon Polaroid -kameran! Olen vähintäänkin aina halunnut tuollaisen, mutta en tiennyt, että on mahdollista omistaa ihan aito ja alkuperäinen Polaroid. Kaupoissa kun pyörii vain niitä uusiotuotettuja, joskin vastaavanlaisia kameroita, mutta niihin on sitten jo liitetty kaikki digitaaliset ominaisuudet. Sellaisesta haaveilin, ennen kuin tiesin paremmasta. 

Polaroid Sun600 on siis oikeasti vanha kamera, joka on vain kunnostettu käyttökelpoiseksi ja toimivaksi. Tässä on automaattisalama ja kolme eri valotusasetusta, siinä kaikki. Paluu kultaiseen menneisyyteen! Ihme kyllä, että tähän sopivia filmejäkin vielä saa, vaikka luulisi niiden olevan muinaishistoriaa. Joulupukki tosin toi väärän filmikasetin, joten jouduin hieman odottelemaan ensimmäistä käyttökertaa. Kasetit eivät ole ihan halvimmasta päästä ja yhdellä filmillä saa otettua vain 8 kuvaa. Pidän kuitenkin ajatuksesta, että voin käyttää tätä kuvaustapaa erityisiin hetkiin tai oikeastaan miksei ihan niihin arkisiinkin. Täytyy vain ostaa näille kuville oma albumi, sillä ne eivät ilmeisesti siedä kovin hyvin valoa.


Tänään oli se historiallinen hetki, kun laitoin ensimmäisen filmikasetin kameraani ja räpsäisin kuvan. Kuvien pitää antaa rauhassa kehittyä, mutta tuohon ensimmäiseen ei kyllä kehittynyt mitään. Useamman minuutin odoteltuamme totesimme, että jokin meni pieleen, sillä kuvassa ei näkynyt tosiaankaan mitään. Toinen kuva osoittautuikin haastavammaksi ja luulin kameran olevan rikki, kun ei mitään tapahtunut. Yhtäkkiä kuitenkin sattui vahinkolaukaus ja saatiin hieno kuva pöydän reunasta. Muutaman YouTube videon jälkeen aloin ymmärtämään kameran toimintaa ja tadaa - kolmas kuva onnistui! 

Hieman täytyy siis vielä harjoitella, vaan mistään hinnasta en tästä kyllä enää luopuisi. Joululahjaa avatessani kauhistuin, että sehän on ruma kuin synti, mutta nyt jo näen sen omalla tavallaan kauniina. Ainakin se toimii ja tekee sen mitä pitääkin. Polaroid -kamera on erityinen eikä sillä tavoitella täydellistä kuvaa. Sen hienous piilee juuri epätäydellisyydessä, kuva tulee sellaisena kuin se sattuu tulemaan. Sitä ei voi muokata puhelimella tai jakaa sosiaaliseen mediaan. Se on vain se mitä sen kuuluukin olla - valokuva ja muisto hetkestä. 


4 kommenttia:

  1. Tuo on aika magee, itselläni on myös polaroid kamera, mutta sen käyttö on mulle mysteeri :D

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kiva! Lapsuudesta on jäänyt mukavia muistoja polaroid-kameroista ja olisin aina halunnut omistaa sellaisen!
    Johanna

    VastaaPoista
  3. Joskus omistin tuollaisen, mutta kuvat olivat kyllä huonoja. En kaipaa!

    VastaaPoista