keskiviikko 24. toukokuuta 2023

Kesän paras pastasalaatti


Ulkona alkaa olla jo mukavan kesäiset ilmat ja kotonakin on melko lämmin. Sehän tarkoittaa vain sitä tosiasiaa, että kesäruokien aikakausi on täällä taas, ja yksi kesäruokien kestosuosikki on tietysti pastasalaatti. Sen voi nautiskella kylmänä, sitä on helppo ottaa retkelle mukaan ja sitä voi tehdä isomman satsin, josta riittää moneksi päiväksi. Täydellinenn kesäruoka!

Itse en ole koskaan ollut mikään pastasalaattien suurkuluttaja, ja tänään tajusin, että se johtuu majoneesista. Tänään nimittäin valmistin salaatin pelkkään kermaviiliin, ja voi että miten herkkua siitä tuli. Outoa sinänsä, sillä pidän kyllä majoneesista, mutta ehkä sitä tässä tulee jotenkin syötyä niin paljon, ettei se maistu. Ja onhan tämä nyt terveellisempikin näin kermaviilikastikkeella.

Pastasalaatti on helposti muokattavissa mieleiseksi, ja ajattelinkin tässä kesällä kokeilla tehdä tästä perunaversion käyttämällä uusi perunoita. Voit käyttää tonnikalan tilalla savulohta, kanaa, kinkkua tai tehdä kasvisversion käyttämällä esimerkiksi vuohenjuustoa tai halloumia. Vihanneksissa puolestaan on vain mielikuvitus rajana, mutta vihreää salaattia en laittaisi, sillä se ei kastikkeen kanssa kestä säilytystä.

Pastana käytin Rummon gluteenitonta fusillia, jonka keittoajasta nipistin pari minuuttia pois. Yleensä käytän Pirkan gluteenittomia pastoja, mutta ne menee ainakin uunivuoissa helposti mössöiseksi. Rummo piti hyvin muotonsa, ja vielä kaiken lisäksi maistuikin hyvälle. 

Kesän paras pastasalaatti

1 pss fusillipastaa
3 tlk tonnikalaa
1 tuore kurkku
2 porkkanaa
keltaista ja punaista paprikaa
herneitä
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa

Kastike

2 prk kermaviiliä
1 rkl dijon-sinappia
suolaa, sokeria
mustapippuria
persilijaa
sitruunamehua

Keitä pasta, mutta ota se levyltä pari minuuttia aiemmin kuin ohjeessa. Huuhtele pastat kylmällä vedellä. Pilko vihannekset ja sekoita kaikki keskenään. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia ja maistele. Lisää tarvittaessa mausteita.

VINKKI! Saat makuun vaihtelua käyttämällä maustettua tonnikalaa!

4 kommenttia: