perjantai 2. kesäkuuta 2023

Mokkapalayllätys


Kuten ehkä olette jo huomanneet, niin minun on joskus aika vaikea - tai miltei mahdotonta - seurata reseptejä. Meillä oli viime viikolla kaverin kanssa lautapeli-ilta ja halusin leipoa jotain herkkua.

Tässä reseptissä yhdistyy äidin perinteinen mokkapala sekä Jamie Oliverin herkkubrownie. Jamien ohje on jotenkin niin monivaiheinen ja aikaa vievä, että ajattelin oikaista hieman. Tämä on yllätyksellinen ja jokaisella suupalalla hieman erilainen, täynnä aitoja makuja sekä taustalla tarina, jollaista saa etsiä. Tässä tietysti vielä plussana on tuo mokkapalan kuorrute, joka ihanasti upposi vadelmien jättämiin koloihin.

Otin Jamien browniesta parhaat palat eli maapähkinävoin sekä vadelmat, ja yhdistin ne äidin ohjeeseen, jolla onnistut varmasti aina. Ja näin tämä uusi Brittiläis-Satakuntalainen leivosresepti sai alkunsa! 


        Brittiläis-Satakuntalainen mokkapalayllätys

 Pohja:

2 munaa

2,5 dl sokeria

1,5 dl maitoa

150 g margariinia

4 dl glut.jauho seosta

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta


Lisäksi:

vadelmia (pakaste)

maapähkinävoita


Kuorrutus:

250 g tomusokeria (n. 4 dl)

4 rkl margariinia

4 rkl vahvaa kahvia

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet sekä maito ja sulatettu margariini. Lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen jauho- ja maito-voiseosta, sekoita hyvin. Levitä taikina uunipellille ja painele vadelmat taikinaan. Asettele vadelmat niin, että jokaiseen palaan tulisi ainakin yksi vadelma. Sen jälkeen tiputtele lusikalla pinnalle maapähkinävoita, ja "marmoroi" se kevyesti taikinan pintaan. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia ja anna pohjan jäähtyä. Sulata kuorrutukseen tuleva margariini, keitä kahvi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä tasaisesti pohjan päälle, jäähdytä ja nauti. Kuorrutetta kannattaa tehdä reilusti, sillä se uppoaa koloihin herkullisesti.

5 kommenttia:

  1. Vàpise Jamie Oliver, täältä tulee Anna!

    VastaaPoista
  2. En olekaan tuohon reseptiin aiemmin törmännyt :)

    VastaaPoista
  3. Aina oman maun mukaan. Parhaat reseptit syntyy niin.

    VastaaPoista
  4. Hyvää tulee aina :) Varioinnilla taidan itsekin paljon mennä silloin kun innostun jotakin valmistamaan.

    VastaaPoista